Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:147839
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.06.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Veicot šo darbu, es daudz ko jauna uzzināju, vispirms, es patiešam esmu sajūsmā par Kloda Monē daiļradi, viņa gleznas ir apbrīnojamas un neparastas.
Kloda Monē daiļrade ir apbrīnojama, viņš ir slavens ar to ,ka mēģina mirkļa iespaidu saglabāt gleznā, ar savām karikatūrām, kuras nebija sarkastiskas vai ļaundabīgos nolūkos zīmētas, bet tās skaidri un saprotami izcēla attēlojamās personas individuālās īpatnības.
Kloda Monē darbos visbiežāk ir attēlota Sēnas upe, tās krasti, Normandijas lauki un piekraste ar klintīm, Parīzes bulvāri, ielas, un stacijas. Savos darbos atklāj, ka saules gaisma ne tikai apgaismo priekšmeta virsmu, bet ir viens no dabas pamatelementiem. Monē darbos sīkie krāsu triepieni atgādina mirdzošus gaismas laukumiņus.
Par viņa darbu galveno mērķi izvirzījās gaismas un ūdens refleksu pētīšana un attēlošana dažādās diennakts stundās. Beigās, Klods Monē, savu mākslu noveda pat līdz šķietamam abstraktumam bez formām, līnijām un kontūrām, viss tika pakārtots gaismas un mirkļa neatkārtojamajai burvībai.
Man ļoti patika viņa savdabīgās gleznu sērija -Ruānas katedrāles 1892-1895). Šajā sērijā ir iekļauti 28 darbi, kas ir attēlots sākot no saules lēkta, beidzot ar saules rietu. Mani pārsteidz, cik lielam gribasspēkam ir jābūt, lai sēdētu modes preču veikalā un fiksēt katru iespējamo minūti no saules rieta, lai radītu šīs smalkās krāsu atšķirības.
Par mākslinieka mīļāko motīvu kļūst ūdensrozes, kuras viņš glezno katru vakaru līdz pat mūža nogalei. Šajās gleznās pavisam pazūd horizontālā līnija, paliek tikai ūdens virsma, kurā atspīd mākoņi un uz kuras gulst ūdensrozes, tādā veidā izzūd gleznas stabilitāte un virzošās līnijas.
Es apbrīnoju mākslinieka garo mūžu, kurā viņš pārdzīvoja gan grūtus brīžus, gan mazāk grūtus, bet, manuprāt, visa viņa dzīve bija kā viens liels piedzīvojums un pārdzīvojums, kuras laikā viņam nomira abas sievas, viņš pārcēlās no vienas valsts uz otru, pārcieta trūkuma brīžus un ģimene viņu neatbalstīja. Manuprāt, tādam cilvēkam kāds bija Klods Monē ir jābūt stipram gan fiziski, gan garā, jātic saviem spēkiem un nepadoties, kāds viņš arī bija.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1129411
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация