Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:692617
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.11.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 14 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Darba mērķis    3
  Darba uzdevumi    3
  Darba aktualitāte    3
  Darbā apskatītie materiāli    3
  Testēšanas darba gaita    4
  Formulu un apzīmējumu paskaidrojumi    5
  Iegūto datu un aprēķinu rezultāti un analīze    7
  Secinājumi    11
  Izmantotie literatūras avoti    12
Фрагмент работы

SECINĀJUMI

Laboratorijas darba mērķis ir sasniegts. Nolasot gadskārtu un vēlīnās koksnes daudzumu datus, aprēķinot sagaidāmo stiprību spiedē , aprēķinot koksnes paraugu blīvumu, pārrēķinot to koksnei ar 12% mitrumu, nosakot spiedes stiprību paralēli šķiedrām un pārrēķinot to koksnei ar 12% mitrumu, nosakot spiedes stiprību perpendikulāri šķiedrām un lieces stiprību un pārrēķinot to koksnei ar 12% mitrumu ir apgūti koksnes testēšanas veidi. Atbilstoši darba uzdevumiem var secināt, ka:
1. Palielinoties vēlīnās koksnes daudzumam koksnes šķērsgriezumā palielinās tā sagaidāmā stiprība spiedē, jo tieši no vēlīnās koksnes daudzuma ir atkarīga koksnes stiprība spiedē. No nolasītajiem datiem tika aprēķināts, ka 3. paraugam vēlīnās koksnes daudzums ir 10%, 4. paraugam 15%, bet 5. paraugam 20%. Tādējādi, teorētiski skatoties, 5. paraugam vajadzētu būt spiedē visizturīgākajam, konkrētā parauga teorētiskā stiprība spiedē tika aprēķināta 49,19 MPa liela.
2. Koksnes blīvums visiem 6 paraugiem tika aprēķināts ar dažādām vērtībām. Pie standarta 12% mitruma iegūtie rezultāti svārstās no 506,83 līdz 602,79 kg/m3, kas 5 no 6 paraugiem sakrita ar literatūrā dotajiem vidējiem 420-590 kg/m3. Šāda blīvumu atšķirība izskaidrojama ar to, ka koksne ir anizotrops materiāls, tādējādi materiāla īpašības dažādos virzienos ir dažādas. Tāpat izpētot literatūru var secināt, ka blīvums stumbra apakšējā daļā ir lielāks par vidusdaļas vai galotnes koksnes blīvumu, kas var būt par pamatu šādām atšķirībām.
3. Robežstiprība paralēli šķiedrām pie 12 % mitruma bija attiecīgi 21,01 un 25,6 MPa, kas nesakrita ar teorētisko noteikto spiedes stiprību pēc vēlīnās koksnes daudzuma priedi, tomēr sakrita ar literatūras datiem par priedes stiprību (19 – 48 MPa), tāpat jāsecina, ka palielinoties koksnes mitrumam samazinās koksnes stiprība, jo aprēķinot spiedes stiprību paralēli šķiedrām pie 9% un 10 % robežstiprība bija lielāka. Tas arī attiecas uz spiedi perpendikulāri šķiedrām un lieci.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация