Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:970603
 
Оценка:
Опубликованно: 05.01.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kokvilnas lielākais patērētājs ir tekstilizstrādājumu nozare, tāpēc svarīgi salīdzināt kokvilnas eksporta/importa rādītājus ar tādām apakšnozarēm kā zīda un vilnas nozares, kuru lielākais patērētājs pasaulē ir tieši tekstilizstrādājumu nozare.
Salīdzinot kokvilnas, vilnas, zīda eksporta un importa datus (5.-10.att.) var secināt, ka vismazāk pieprasītā nozare ir tieši vilnas nozare. Datus var interpretēt ar kokvilnas vēsturiskajā aprakstā secināto, ka kokvilna bija nozare, kura tieši aizstāja dzīvnieku vilnas ieguves nozari, jo: (1) vilnas nozare ir darbietilpīgāka (dzīvnieku aprūpe); (2) vilnas dzīvnieku audzēšana ir resursu ietilpīgāka nozare (piem., dzīvnieku uzturēšanai nepieciešamas lielākas platības); (3) mūsdienu sabiedrības attieksme pret dzīvnieku labturību, izmantošanu tekstilnozarēs.
Analizējot datus var secināt, ka tieši šīs izejvielas koncentrējas vienās un tajā pašās valstīs, jo šīs valstis ir specializējušās tieši tekstilrūpniecībā, apģērbu ražošanā. Ķīna ieņem līderpozīcijas tieši zemo ražošanas izmaksu dēļ, bet daudzas Āzijas valstis tām seko, jo arvien pieaugošās darbaspēka izmaksas Ķīnā liek ražotnēm pārcelties un citām – nabadzīgākām Āzijas, Āfrikas valstīm. Savukārt, Itālija esamība līderpozīcijās tieši zīda un vilnas importā/eksportā skaidrojama ar to, ka Itālijas viens no attīstības pamatiem ir dažādu ekskluzīvu apģērbu firmu koncentrācija šajā valstī. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация