Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:368560
 
Оценка:
Опубликованно: 17.05.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Kritiskās tradīcijas uzskati atšķiras no daudziem pārējo augstākminēto tradīciju pieņēmumiem.
Visām kritiskās tradīcijas variācijām ir trīs pamatiezīmes: 1) tradīcija cenšas izprast varas struktūras un ideoloģijas, kas valda pār sabiedrību, 2) kritiskās teorijas piekritēji mēģina atklāt nospiedošos sociālos apstākļus un spēka piemērošanu, lai veicinātu atbrīvošanu un brīvākas sabiedrības rašanos, jo despotijas izprašana ir pirmais solis uz to, 3) kritiskā teorija apzināti mēģina sapludināt teoriju ar darbību.15
Kritiskās teorijas ir tik plašas, ka grūti tās kategorizēt. Pie tām pieder marksisms, Frankfurtes kritiskās teorijas skola, postmodernisms, kultūras studijas, poststrukturālisms, postkoloniālisms un feminisms.
Kā redzams, komunikācijas teoriju tradīcijas ir atšķirīgas. Katrs pētnieks pievēršas konkrētiem aspektiem, analizējot komunikāciju starp cilvēkiem, grupām, kopienām vai kultūrām. Cits izvēlas analizēt mijiedarbību starp vairākiem elementiem, nepievēršoties indivīda līmenim (piemēram, sociokulturālās vai kibernētiskās tradīcijas piekritēji), kamēr cits pievērš uzmanību katram elementam, kas mijiedarbojas (sociālpsiholoģiskā tradīcija). Tomēr visām šīm tradīcijām ir zināma ietekme uz pētniecības metodēm un teorētisko spriedumu veidošanu. Retoriskā tradīcija mūsdienās ir nedaudz zaudējusi savu nozīmi, kamēr kritiskās tradīcijas ietekme turpina pieaugt. Semiotiskā tradīcija ir bijusi aktuāla senatnē (simbolus dažādu lietu un procesu apzīmēšanai cilvēki izmantojuši jau tālā pagātnē) un vēl aktuālāka tā ir mūsdienās, jo ir palielinājies simbolu skaits, pēdējā gadsimta laikā ir strauji attīstījušies masu mediji, kas ļauj gandrīz visa veida simboliem kļūt pieejamiem visai sabiedrībai. Aktuāla paliek arī fenomenoloģiskā tradīcija, kas vēsta, ka pasaule tiek izzināta, balstoties uz pieredzi.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1242056
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация