Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:885452
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Kas ir konflikts? “Konflikts ir pretēju vēlmju, interešu, viedokļu, pozīciju un mērķu sadursme. Konfliktu pamatā vienmēr ir cīņa par kaut ko, konkrētajam cilvēkam ļoti nozīmīgu. Ar konfliktu parasti ir saistītas ļoti spēcīgas emocionālas izjūtas, un visbiežāk tās ir negatīvas.[1.,197.]” Pamatā konfliktsituāciju izraisa nevēlēšanās sevi izglītot un izzināt. Tādā veidā pastāv varbūtība nemācēt pieņemt un izprast citu viedokli un uzskatus, kas attiecīgi var novest līdz konfliktam.
Konfliktu veidi. Iekšējie jeb personu konflikti - nesaprašanās ar savu iekšējo ES. Ja individuālie mērķi nonāk pretrunā ar sociālajām prasībām. Ieilguši iekšējie konflikti var izraisīt ciešanas, kas savukārt noved pie nevēlamām dusmām, kas tālāk izraisa ārējos konfliktus; ārējie jeb starppersonu konflikti – konfliktu, interešu, uzskatu vai spēku sadursme. Ja abu vai vienas personas komunikācija traucē tās personības īpatnībām. Ja kāda no pusēm negatīvi izmanto otras puses godīgumu. Ja nav abpusēji patīkama saskarsme, psiholoģiska barjera. Pastāv vēl: a)konstruktīvie konflikti – “veicina grupas darbību un attīstību, sekmē tās mērķu sasniegšanu, saliedē grupu”. Šāda konflikta “pozitīvs atrisinājums ceļ cilvēku pašapziņu, palielina ticību saviem spēkiem, paaugstina darbības motivāciju, stimulē iniciatīvu”. [4.,173.] b)stabilizējošie konflikti – “parasti aizsargā grupas vairākuma intereses. [4.,174.]”. c)destruktīvie konflikti – šie konflikti pasliktina attiecības grupā, izraisa aprunāšanu, netiek ievērotas grupas intereses. Konfliktus atrisināt praktiski nav iespējams, ja vien no grupas neizraida konflikta izraisītāju.
Konfliktu pedagoģiskais risinājums. Jebkura konflikta gadījumā cilvēkiem ir jārunā

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1144566
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация