Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
11,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:257623
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.04.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

62. Kriminogēno objektu apsekošanas būtība un iespējas
Šis kriminālizmeklēšanas pasākums pēc izpildes tehnoloģijas ir līdzīgs operatīvajai detektīvdarbībai, taču atšķiras ar to ka apsekošana ir vērsta uz iespējamo latentu noziegumu pazīmju konstatēšanu, lai tikai tālākās operatīvās izzināšanas un pārbaudes gaitā noskaidrotu, vai noziegums patiesi noticis, vai notiek un kas to izdarījis vai dara. Galvenie priekšnoteikumi ir detalizēti zināt noteikta apkarojamā latentā nozieguma veida mehānismu, izdarīšanas paņēmienus un to pielietošanas ārēji konstatējamās pazīmes un otrs zināt objektus kuros šādi noziegumi varētu notikt.
Pasākumu veic apstaigājot šos objektus un vizuāli vērojot, šāda apsekošana ir veicama slepeni ( ja objekta darbinieki nepazīst kriminālpolicijas amatpersonu) leģendēti ( ierodoties objektā ar citu ticamu ieganstu) vai pastarpināti ( uzdodot to kādai pietiekami kvalificētai kriminālizmeklēšanas dalībpersonai, kura var atrasties objektā neizraisot aizdomas.)
Par specifisku aplūkojamā kriminālmeklēšanas pasākuma paveidu varētu uzskatīt preventīvu kriminogēni apdraudētu objektu apsekošanu, lai konstatētu apstākļus, kuri varētu atvieglot vai pat veicināt noziegumu izdarīšanu šajos objektos.

63. Masu mediju publikāciju un interneta portālu izpētes un analīzes būtība, tā rezultātā iespējamie risinājumi.
Tas ir viens no efektīvākajiem izlūkošanas un pretizlūkošanas pasākumiem, jo to informācija gan apjoma, bet dažreiz arī kvalitātes ziņā pārspēj pat aģentūras darba rezultātus, tādēļ jebkuras valsts attiecīgie speciālie dienesti jau sen ikdienas veic šādus pasākumus, izveidojot šim nolūkam pat specializētas struktūrvienības, kuru vienīgais pienākums ir diendienā lasīt un analizēt ārvalstu laikrakstus un radiopārraides. Bieži vien atseviški noziedz savu nelegālo biznesu plaši reklamē visai vāji aizplīvurotos sludinājumos gan īpašos reklāmas izdevumos, gan parastajās avīzēt un raidījumos, tādēļ visu masu mediju publikāciju patstāvīgai izpētei un analīzei ir jāķļūst par ikdienas veicamu kriminālizmeklēšanas pasākumu. Šim darbam ir nepieciešamas īpašas iemaņas lai bezgalīgajā publicētās informācijas plūsmā atklātu krimināli nozīmīgu informāciju. Ar šī pasākuma palīdzību ir iespējams efektīvāk atklāt un novērst noziedzīgo nodarījumu.

Коментарий автора
Коментарий редакции
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1366083
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация