Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:100644
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.02.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

8. Ko nozīmē cilvēktiesību vertikālās iedarbības un horizontālās iedarbības koncepcijas? Kāda ir galvenā atšķirība starp šīm abām koncepcijām?
Vertikālās kolīzijas gadijumā, tiek skatīts “vertikāli’’, tas nozīme, ka tiesību normas vai institūcijasm, kas regulē vienu un to pašu, tiek nostadītas augstākas vai zemākās pozīcijās.
Horizontālajās tiesiskajās attiecībās, kas ir privātās tiesības un vairumā vertikālo tiesisko attiecību, kas ir publiskās tiesības, personas subjektīvas tiesīas nemaz nav iespējams organiski atdalīt no saistībām.

9. Izskaidrojiet pilsonisko tiesību jēdzienu. Uzskaitiet 3 pilsoniskām tiesībām raksturīgas pazīmes. Miniet 5 Satversmē nostiprinātas pilsoniskās tiesības.
Pilsoniskās tiesības – tajās uzsver valsts pienākumu neiejaukties cilvēka kā personības un sabiedrības locekļa brīvībā un respektēt to.
To raksturīgākās pazīmes ir, aizsardzība pret diskrimināciju rases, dzimuma, seksuālās orientācijas, nacionālās izcelsmes, ādas krāsas, vecuma, politiskās piederības, etniskās piederības, reliģijas un invaliditātes dēļ; tādas individuālas tiesības kā privātums un domas, runas, reliģijas, preses,
pulcēšanās un pārvietošanās brīvība; ietver cilvēku fiziskās un garīgās integritātes, dzīvības un drošības nodrošināšanu.
Satversmē minētās pilsoniskās tiesības ir, pārvietošanās brīvība (Satversme 98. pants); tiesības uz privāto un ģimenes dzīvi (Satversme 96. pants); domu, apziņas un reliģijas brīvība (Satversme 99. pants); personas tiesības uz brīvību un drošību (Satversmes 94. pants); vārda un izteiksmes brīvība (Satversme100. pants)

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −0,20 €
Комплект работ Nr. 1384194
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация