Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:257983
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.09.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Ikviena saprātīga būtne pazīst bailes. Tiek uzskatīts, ka desmit procentu baiļu ir pat nepieciešami normālai cilvēciskai būtnei. Tomēr, dažkārt bailes pārņem cilvēku un traucē tam dzīvot.
Patoloģiskas bailes ir destruktīvas, tās ne tikai sagrauj indivīdu, bet arī jau iepriekš iznīcina viņa iespējamo rīcību. Kāda ir starpība starp bailēm un bažīgām bailēm? “Bailes ir reakcija uz reālām briesmām. Bažīgas bailes ir reakcija uz briesmām, kas ārēji nepastāv. Tomēr arī šīs bailes nav “iedomas”! Tās pamatojas uz iekšējām, reizēm skaudrām bailēm. Ļoti bieži tādas bailes rada pilnīgi neapzināti motīvi” [1.,290.]. Bailes vienmēr ir saistītas ar konkrētu objektu (seja, priekšmets, notikums).
Psiholoģiskajā konsultēšanā ir jāsastopas ar divu veidu bailēm: normālām bailēm, kuras ir normāla reakcija un patoloģiskām bailēm.
Visbiežāk sastopami gadījumi, kad klients griežas pie konsultanta ar konkrētām bailēm, kas saistītas ar kādu konkrētu notikumu (bailes no eksāmeniem, bailes no operācijas utt.). “Tādos gadījumos, vispirms jāpalīdz klientam saprast bailes izraisošā notikuma jēgu un jānoskaidro, vai klienta bailes ir adekvātas” [3.,153.].
Patoloģiskas bailes ir ļoti mokoša parādība, ko pavada viena vai vairākas fiziskas izpausmes: bālums, drebēšana, nervu lēkme, paātrināta sirdsdarbība, svīšana, iekšējo orgānu spazmas (reizēm tās ir tik sāpīgas, ka baiļu piemeklētais saraujas čokurā), slāpšanas sajūta, sausums mutē, viltus stenokardija, ļimstošas kājas u.c.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация