Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
14,20 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:536094
 
Оценка:
Опубликованно: 12.02.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

!!!3)Genocīds – arī uz to attiecas konvencionālas normas saistībā ar aut dedere aut iudicare principu (arī pamats domāt, ka universālā jurisdikcija šajos gadījumos ir nostiprinājusies kā paraža jau).
Genocīds arī ir viens no noziegumiem, kas iekļautu Starptautiskās krimināltiesas jurisdikcijā un definēts tās statūtos (šī definīcija ir uzskatāma par paražu normu):
*!!!Genocīds nozīmē jebkuru darbību, kas tiek izdarīta nolūkā pilnīgi vai daļēji iznīcināt kādu nacionālu, etnisku, rasu vai reliģisku grupu, tādas kā:
1.šādas grupas locekļu nogalināšana;
2.nopietnu MB vai garīgas traumas radīšana šādas grupas locekļiem;
3.tīša tādu dzīves apstākļu radīšana šai grupai, lai to pilnīgi vai daļēji iznīcinātu (Kosovas gadījumā);
4.tādu līdzekļu izmantošana, kuru mērķis ir novērst bērnu dzimšanu šādā grupā;
5.bērnu pārvietošana piespiedu kārtā no vienas grupas uz citu.
*Genocīds ir apzināta darbība ar nolūku (bez šī nolūka nav genocīda) – iznīcināt kādu no četrām aizsargātajām grupām (nekas cits ārpus šīm grupām nevar tikt definēts kā genocīds).
-Latvijā ir problēmas ar genocīda definēšanu  agrāk Latvijā pie genocīda grupām tikai paredzēta vēl viena grupa – sociālie/politiskie uzskati – taču izsūtīšana pēc politiskās vai sociālās piederības nav genocīds starptautisko tiesību izpratnē. Izsūtīšana pēc politiskās vai sociālās piederības nav genocīds, bet noziegums pret cilvēci. Tāpēc tagad vairākas personas iesniegušas sūdzības ECK pret Latviju par to, ka tās sodītas par nepareiziem noziegumiem (ka tās sodītas kā par genocīdu, kaut gan tas nebija genocīds).
4)Noziegumi pret cilvēci – atšķirībā no kara noziegumiem un genocīda, nav konvencijas, kas paredzētu universālo jurisdikciju šādiem gadījumiem, tādēļ jāmeklē paraža (šobrīd ir daudz vairāk argumentu „par”, bet tomēr nav skaidri izveidojusies paražu norma).
*arī tie definēti Starptautiskās Krimināltiesas statūtos un nodoti tās jurisdikcijā. Tās statūtos ar terminu „noziegums pret cilvēci” tiek apzinātas jebkuras sekojošas darbības, ja tās tiek veiktas kā daļa no plaša un sistemātiska uzbrukuma, apzinoties šī uzbrukuma būtību (tātad nav speciāls nolūks kā genocīdā), kas vērsts pret civiliedzīvotājiem:
-slepkavība; iznīcināšana; paverdzināšana; deportācija vai iedzīvotāju piespiedu pārvietošana; ieslodzīšana vai citi fiziskās brīvības atņemšanas veidi, pārkāpjot starptautisko tiesību pamatnoteikumus; spīdzināšana, iznīcināšana, seksuāla paverdzināšana; piespiedu prostitūcija; piespiedu grūtniecība; piespiedu sterilizācija vai jebkura cita līdzīga smaguma pakāpes seksuāla vardarbība; grupu vajāšana; personas piespiedu pazušana; aparteīds u.c. nehumāna rīcība nolūkā radīt ciešanas, nopietnas fiziskas un emocionālas traumas.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −21,12 €
Комплект работ Nr. 1357485
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация