Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:906012
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tiesiskās kārtības nodrošināšanā valstī un cīņā ar likumpārkāpumiem aktuāla ir korupcijas apkarošana. Korumpētība kā antisociāla parādība lielā mērā ietekmē politisko, ekonomisko, tiesisko un citu reformu gaitu un efektivitāti, destabilizē sociāli politisko stāvokli, deformē morāli tikumiskās vērtības. Tās apzināšana, formu un vei­du noteikšana vislielākajā mērā var sekmēt, ka valstī veiktie pārkārtojumi dos re­zultātu un būs neatgriezeniski.
Korupcija ietekmē gan tiesisko stāvokli valstī kopumā, gan arī atsevišķus tiesiskās sistēmas elementus. Tā sekmē organizētās noziedzības attīstību, veido labvēlīgus apstākļus ekonomiskajiem likumpārkāpumiem, deformē tiesisko apziņu. Korupcija tiesībaizsardzības iestādēs liedz optimāli risināt to uzdevumus un pildīt likumā paredzētās funkcijas.
Korupcija ir pasaulē plaši izplatīta. Tā sastopama visās sabiedrībās, tomēr iz­platība dažādās valstīs ir atšķirīga. Korupcija ir pastāvējusi visos laikos un, tāpat kā nabadzība, visos laikos ir bijusi sabiedrības sociālās sfēras nepilnību ilustrācija. Tā radās tad, kad valsts pārvaldes struktūrās parādījās alkatīgi birokrāti, ierēdņi, karjeristi. Laika gaitā tā mainījusi savu formu un iezīmes.
Korupcija kā krasi negatīva sociāli tiesiska parādība nodara lielu ļaunumu jebkurai valstij, arī Latvijai. Sakarā ar korumpētību ir iespējams iegūt un palielināt (uzkrāt) kapitālu, bāzējoties nevis uz godīgu un produktīvu uzņēmējdarbību, bet gan izman­tojot nelikumīgu rīcību. Šāds finansu, saimnieciskās un uzņēmējdarbības modelis saglabājas arī atsevišķu personu un struktūru turpmākajā darbībā (nemaksājot nodokļus vai mak­sājot tos nepilnīgi, slēpjot ienākumus, nemaksājot muitas nodevas, piekukuļojot atbildīgās amatpersonas utt.).…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1141538
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация