Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:656891
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.12.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tāpēc 1918. gada vasarā visas trīs Sabiedrotās izcēla karaspēku Murmanskā, Arhangeļskā, kā arī Vladivostokā Klusā okeāna krastā. Sākotnējais nolūks bija palīdzēt „baltajiem” turpināt karu pret centrālajām lielvalstīm, bet pēc 1918. gada novembra, kad Pirmais pasaules karš bija beidzies, Sabiedroto intervencija notika nolūkā palīdzēt sagraut komunistu valdīšanu, kamēr tā vēl bija vāja.
Kad karš sākās, neliela, bet labi apgādāta „balto” armija kontrolēja teritoriju ziemeļos no Krimas un turēja ielenkumā Caricinas pilsētu. „Balto” spēki bija izvietoti arī gar Transsibīrijas dzelzceļu; tos vadīja admirālis Kolčaks, un to sastāvā bija arī 40 000 vīru liela čehu un slovāku armija, kurā bija cilvēki, kas bija dezertējuši uz Krieviju Pirmā pasaules kara laikā un tagad pretojās komunistiem.
Vairākas sacelšanās Kolčaka armijas aizmugurē piespieda viņu atkāpties, un viņa armija tika sakauta. Padomju spēki okupēja Ukrainu, un „balto” uzbrukums no Igaunijas Petrogradai cieta neveiksmi. Līdz 1920. gada beigām karš bija beidzies. Komunisti bija uzvarējuši vairāku iemeslu dēļ : viņiem bija priekšrocība izmantot iekšējās sakaru līnijas, un Trockis enerģiski un prasmīgi organizēja un vadīja Sarkano armiju. Zemnieki, kuri neizrādīja entuziasmu nevienai pusei, mazāk pretojās komunistiem, jo tie bija vismaz iedevuši viņiem zemi, turpretī „baltie” solījās atjaunot muižniecību.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация