Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:543180
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.03.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1.Nepilngadīga cietuša pratināšanas taktika.
Jāievēro specifiski, ar viņa psihiskajām īpašībām saistīti nosacījumi -notikuša uztvere, izpratne par notikušo, spēja izklāstīt notikušo, koncentrēšanās spējas utt. KPL Nepilngadīgā pratināšanas ilgums bez viņa piekrišanas vienā diennaktī nedrīkst pārsniegt sešas stundas, ieskaitot pārtraukumu.Nepilngadīgo, kurš nav sasniedzis 14 gadu vecumu pratina pedagoga vai psihologa klātbūtnē. Vienam no nepilngadīgā likumiskajiem pārstāvjiem ir tiesības piedalīties pratināšanā, ja vien viņš pats nav persona, pret kuru uzsākts kriminālprocess. Nepilngadīgo, kurš nav sasniedzis 14 gadu vecumu, nebrīdina par atbildību par atteikšanos liecināt un apzināti nepatiesas liecības došanu. Ja psihologs uzskata, ka 14 gadus nesasniegušās personas psihei vai tāda nepilngadīgā psihei, kas atzīts par cietušo no vardarbības, ko nodarījusi persona, no kuras cietušais ir materiāli vai citādi atkarīgs, vai seksuālās izmantošanas, var kaitēt tieša pratināšana, to var izdarīt ar tehnisko līdzekļu un psihologa starpniecību.
2.Speciālas izmeklēšanas darbības – korespondences kontroles – taktika.
Šajā nodaļā paredzētās speciālās izmeklēšanas darbības veic, ja kriminālprocesā pierādāmo apstākļu noskaidrošanai ziņas par faktiem nepieciešams iegūt, neinformējot kriminālprocesā iesaistītās personas un tās personas, kuras varētu šīs ziņas sniegt. Fiksē tikai saistībā ar smagiem vai sevišķi smagiem noziegumiem iegūto informāciju. Pasta iestādes vai personas, kuras sniedz sūtījumu nogādāšanas pakalpojumu, to atbildībā nodotu sūtījumu kontroli bez nosūtītāja un adresāta ziņas veic, pamatojoties uz izmeklēšanas tiesneša lēmumu, ja ir pamats uzskatīt, ka sūtījumi satur vai var saturēt ziņas par pierādāmajos apstākļos ietilpstošajiem faktiem, un ja bez šīs darbības nepieciešamo ziņu iegūšana ir neiespējama vai apgrūtināta. Amatpersona nekavējoties, bet ne vēlāk kā 48 stundu laikā lemj par šā sūtījuma izņemšanu vai tālāku nosūtīšanu ar vai bez satura kopēšanas. Ja sūtījumu izņem vai izņemtu sūtījumu nodod adresātam vai nosūtītājam ar būtisku nokavēšanos, viņu informē par sūtījuma aizkavēšanās iemesliem un kontroles pamatu, ciktāl tas ir iespējams, nekaitējot kriminālprocesa interesēm.
3.Smagi ievainoto un bīstami slimo cietušo pratināšanās taktika.
Tā, kā pratināmajs atrodas dzīvībai bīstamā situācijā, pratinatājām nav īpašu alternatīvu taktikas izvēlei. Jāvadās no situācijas. Jautājiem jābut īsiem, konkrētiem. Tiem jābūt tadiem, lai tie īpaši emocionāli neietekmētu slimo cilvēku un neizraisītu veselības pasliktināšanu (jākonsultējas ar ārstiem vai drīkst to veikt). Var būt ka neizdosies veikt visus likumā noteiktus nosacījumus (piem. izskaidrot viņa tiesības un pienākumus)nebūs pieradījums krimināllietā. Ja ir iespēja jānodrošina neatliekāma medicīniska palīdzība un tad pēc tam jāveic pratināšana.
4.TL apskate CSN notikuma vietā.
163.p Ja TL ir ir saistīts ar izdarītu noziedzīgu nodarījumu, var veikt TL apskati. To vat veikt ar lietotāja piekrišanu vai izmeklēšānas tiesneša lēmumu. Fizisko un juridisko personu īpašumā esošos TL pēc iespējas apskata šo personu vai to pārstāvju klātbūtnē. Ievērojot notikuma vietas apskates neatliekamo raksturu, iekļūšanai notikuma vietā nav nepieciešama kādas personas piekrišana. Notikuma vietas aspskates vispārējie noteikumi: 1)No vispāŗēja uz sevišķo 2)Statikā un dinamikā 3)Apskates metode: a)ekscentriskā b)koncentriskā c)sadalot a/m daļas un pētīt tās atsevišķi 4)Apskate izdarāma cimdos
5. Speciālas izmeklēšanas eksperimenta jēdziens un veikšanas taktika.
(1) Speciālo izmeklēšanas eksperimentu veic, pamatojoties uz izmeklēšanas tiesneša lēmumu, ja ir pamats uzskatīt, ka:1) persona agrāk ir izdarījusi noziedzīgas darbības un gatavojas izdarīt vai ir uzsākusi tādas pašas noziedzīgas darbības;2) konkrēto noziedzīgu nodarījumu var pārtraukt uzsāktā kriminālprocesa ietvaros;3) eksperimenta rezultātā var iegūt ziņas par pierādāmajos apstākļos ietilpstošajiem faktiem, un ja bez šīs darbības nepieciešamo ziņu iegūšana ir neiespējama vai apgrūtināta.(2) Speciālajā izmeklēšanas eksperimentā rada personas ikdienas darbībai raksturīgu situāciju vai apstākļus, kas veicina noziedzīga nodoma atklāšanos, un fiksē personas rīcību šajos apstākļos.(3) Personas rīcību aizliegts provocēt, kā arī ietekmēt ar vardarbību, draudiem, šantāžu vai izmantot tās bezpalīdzības stāvokli.(4) Ja speciālais izmeklēšanas eksperiments noslēdzas ar personas noziedzīgas darbības atklātu fiksēšanu, par to raksta protokolu pārbaudāmās personas klātbūtnē.
6.Poligrāfa ekspertīzes būtība, risināmie jautājumi, noteikšanas nosacījumi.
Poligrāfu ekspertīzes būtība-(psihologi jau sen konstatēja, ka ikviens nepatiess abgalvojums vai patiesību slēpšana ik vienā cilvēkā rada psiholoģisku spriedzi tas izpaužās kā asinsspiediena paaugstināšana vai pazemināšana,elpošanas un sirds darbības ritma izmaiņas) Uz šā pamata izveidoja melu detektoru (poligrāfa ekspertīzi)Ta tiek izmantota daudzās valstu tiesībaizsardzības institūcijās,bet galvenokārt policijas darbībā.Noteikšanas priekšnosacījumi: 1.Ekspertējamaja labprātīga rakstiska piekrišana pārbaudei ar poligrāfu (viņš sniedzis gan ekspertīzes iniciātoram,gan ekspertam,viņš apzinās izpētes nozīmi un zin savas tiesības un var jebkurā brīdī ateikties no testa).2.Ekspertējamajam pilnībā jāsaprot uzdoto jautājumu. Viņam nekustīgi jāsēž vai jāguļ vismaz 4-10minūšu laikaposmā lai fiksētu dabiskas nervu sistēmas un psiholoģiskas izmaiņas mierīgā un stresa stāvoklī.3.Pirms pārbaudes ekspertējamajam janodrošina pietiekami mierīga uzturēsanas ieslodzijuma vietā,kā arī pareiza medikamentu pielietošana. 4.Pirms poligrāfa ekspertīzei jāveic ekspertējamā tiespsihiatriski un psiholoģiska ekspertīze(noteikt viņa psihologisko stāvokli), kā arī būtu vēlams pabeigt visas citas izmeklēsanas un pārbaudes darbības. 5.Ekspertīzes telpās jārada apstākļi,kas nenovērstu ekspertējamajam uzmanību. 6.Lietas apstākļi ir noskaidroti tādā līmenī, lai varētu formulēt viennozīmīgi attiecāmus jautājumus. 7.Elektroabgādes tīkla kvalitatīvs sazemējums un sprieguma svārstību filtra izmantošana ekspertīzes telpā. 8.Eksperta iepriekšeja iepazīsanās ar visu lietu un zināmo info (procesuālo un operatīvo)un it īpaši sociālo un kriminālo pieredzi un dzīvesveidu. Risināmie jautājumi: var not: - vai per. nemelo, teikdama, ka tā nav/ir izdarījusi noteiktas darb.
7.Viensētu un savrupmāju kratīšanas taktikas īpatnības.
Kratīšana ir izmeklēšanas darbība, kuras saturs ir telpas, apvidus teritorijas, transportlīdzekļa un atsevišķas personas piespiedu pārmeklēšana nolūkā atrast un izņemt meklējamo objektu, ja ir pietiekams pamats uzskatīt, ka meklējamais objekts atrodas kratīšanas vietā. Kratīšanu izdara nolūkā atrast kriminālprocesā nozīmīgus priekšmetus, dokumentus, līķus vai meklējamās personas.
Kratīšana telpās. Jāsāk ar to personu kratīšanu, kas atrodas šajās telpās. Visi klātesošie un personas, kas ierodas ir aizturami līdz kratīšanas beigām. Personas, kas pretojas un traucē kārtību ir jāsavalda, jāizolē. Ja sākas slimības lēkme, jāizsauc „ātrie”. Vispirms jāapseko WC. Jāsāk ar grūti pieejamām vietām. Nav pieļaujams atbildēt uz telefona zvaniem. Iespējamās slēptuves. Sevišķi rūpīgi jāapseko vietas, kuras ir nepatīkami vai nogurdinoši apsekot(veļas kaste utt). piezīmju grāmatiņas, dokumenti. Aizliegtās vielas un lietas.
8.Komisijas, kompleksā, papildu un atkartotā ekspertīze: būtība un noteikšanas īpatnības.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1198590
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация