Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:483188
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.05.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1. K-lietas ierosināšanas stadija, būtība, nozīme, jēdziens, uzd.
KI ir KP 1.stadija. Tā ir procesuāls akts, kas kalpo par tiesisko pamatu visai tālākajai izmeklēšanai un procesuālajām darbībām sakarā ar NN pazīmēm. Tikai pēc KI ir pieļaujama Tvedība K-lietā. KI konstatē NN pazīmju esamību; dod tiesisku pamatu tālākām procesuālām darbībām; uzliek kompetentām valsts institūcijām pienākumu veikt izmeklēšanas darbības, izdarot pirmsT izmeklēšanu K-lietā. Visas K-lietas pēc apsūdzības satura iedalās publiskās, personīgi publiskās un personīgās apsūdzības lietās. Atkarībā no apsūdzības rakstura KI priekšnot. un norisē ir atšķirības, līdz ar to arī KI procesuālā kārtība ir dažāda. Ja ir KPK minētie iemesli un pamats, procesa virzītājam obligāti jāierosina K-lieta. Par K-lietas ierosināšanu pieņem lēmumu, kurā jānorāda K-lietas ierosināšanas iemesls un pamats, KL, pēc kura pazīmēm lietu ierosina, kā arī tālākais lietas virziens.

2. K-lietas ierosināšanas iemesli, pamats. Pienākums izskatīt pieteikumus un paziņojumus par NN, lēmumu pieņemšanas kārtība
KI ir KP 1.stadija. Tā ir procesuāls akts, kas kalpo par tiesisko pamatu visai tālākajai izmeklēšanai un procesuālajām darbībām sakarā ar NN pazīmēm. KI nedrīkst būt patvaļīga. To ierosināt ir pieļauts tikai tad, kad ir saņemta informācija par notikumu, kam ir NN pazīmes, un ja šīs pazīmes, tās pārbaudot neapšaubāmi tiek konstatētas. L noteiktos avotus, no kuriem K-lietas ierosinātāji var iegūt ziņas par NN notikumiem un kuri uzliek procesa virzītājiem pienākumu reaģēt ar lēmumu par K-lietas ierosināšanu, dēvē par K-lietas ierosināšanas likumīgajiem iemesliem. KPK paredz šādus iemeslus: pers. pieteikumi; uzņ., iestāžu, org. un amatpers. ziņojumi vai attiecīgu materiālu iesniegšana; pieteikšanās par vainīgu; presē publicētās ziņas; proces virzītāja tieši atklātas NN sastāva pazīmes; psihologa vai ārsta atzinums par seksuālo vardarbību pret bērnu (>16 g.)
Procesa virzītājam jāpieņem materiāli, pieteikumi un paziņojumi par izdarītu vai gatavojamu NN, pie tam arī lietās, kas viņiem nav piekritīgas. Sakarā ar saņemtajiem materiāliem, pieteikumu vai paziņojumu jāpieņem lēmums vai nu par K-lietas ierosināšanu vai atteikšanos ierosināt K-lietu vai par pieteikuma vai paziņojuma nodošanu pēc piekritības. Reizē ar to jālieto visi iespējamie līdz. NN aizkavēšanai vai novēršanai.

3. K-lietas ierosināšanas atteikšanas apstākļi, procesuālā kārtība, pieņemtā lēmuma par atteikšanos ierosināt K-lietu pārsūdzēšana. Pieteikšanās par vainīgu
AIK ir procesuāls institūts, kura mērķis un būtība ir nepieļaut KI bez pietiekama pamata un pastāvot apst., kas nepieļauj Tvedību K-lietā. Tiesības izlemt AIK ir visiem procesa virzītājiem, kas to procesuāli nostiprina procesuālā dok.- lēmumā par AIK. Procesā iesaistītajām pers. ir tiesības šo lēmumu pārsūdzēt: II-P; P-1 pakāpi augstākas P-ras iestādes virsP; ģenerālP-ras P- ģenerālP; T-ša vai T - augstākas instances T.
PPV ir pers., kas izdarījusi NN, personīgs paziņojums II, P-ai vai T par izdarīto NN līdz brīdim, kamēr tā šajā NN nav atzīta par aizdomās turēto procesuālā kārtībā vai kurai par to nav uzrādīta apsūdzība.

4. K-lietas virzīšana pēc ierosināšanas. P uzraudzība pār to, lai tiktu ievērota L noteiktā K-lietu ierosināšanas kārtība
KI ir KP 1.stadija. Tā ir procesuāls akts, kas kalpo par tiesisko pamatu visai tālākajai izmeklēšanai un procesuālajām darbībām sakarā ar NN pazīmēm. Pēc K-lietas ierosināšanas P pieņem K-lietu izmeklēšanai, ja tās materiālos ir pietiekams pamats K-vajāšanas uzsākšanai, kā arī gadījumos, kad uzskata to par nepieciešamu. Pārējos gadījumos lietu nosūta II, kas uzsāk izmeklēšanu, par ko paziņo P. T-is un T lietu nosūta P vai pieņem to savā izskatīšanā.
P uzrauga, lai tiktu ievērota L noteiktā K-lietu ierosināšanas kārtība. Ja II K-lietu ierosinājusi bez likumīga pamata, P atceļ tās lēmumu, bet, ja lietā veiktas izmeklēšanas darbības,-K-lietu izbeidz. Ja atteikšanās ierosināt K-lietu bijusi nepamatota, P ar savu lēmumu atceļ II lēmumu, ierosina K-lietu un pieņem to savā izmeklēšanā vai virza izmeklēšanas izdarīšanai. Ja T vai T-is lietu ierosinājusi vai atteikusies ierosināt bez likumīga pamata, P iesniedz protestu par šo lēmumu. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1175511
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация