Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:365313
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.06.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы


70.Ceļu satiksmes noteikumu TL ekspluatācijas noteikumu pārkāpšana:
Dzelzceļa, ūdens, vai gaisa transporta kustības drošības vai ekspluatācijas noteikumu pārkāpšana vai tehniski bojātu dzelzceļa vai gaisa transportlīdzekļa apzināta laišana ekspluatācijā, ko izdarījis transporta darbinieks, ja tā būtiski traucējusi transporta darbu. Transports- dzelzceļa ritošais sastāvs, jūras un upju kuģi un hidropāni, lidaparāti. Transporta kustības drošības noteikumu pārkāpšana var izpausties noteiktā kustības ātruma pārsniegšanā, semaforma aizliedzošā signāla neievērošanā, vilciena pieņemšanā uz aizņemta ceļa, lidaparāta pacelšanās un nolaišanās noteikumu pārkāpšana u.c. Katastrofa no avārijas atšķiras ar izraisīto seku smagumu. Subjektīvā puse- nodoms vai neuzmanība. Subjekts- persona, kuras darbība saistīta ar minēto transporta veidu kustības drošības organizēšanu. Pieļaušana vadīt transportlīdzekli personai, kas ir alkoholisku dzērienu, psihotropo vai citu apreibinošo vielu iespaidā, ka izraisītas KL 260.pantā norādītās sekas, pie KA sauc personu, kura ir atbildīga par transportlīdzekļa tehnisko stāvokli vai ekspluatāciju.Materiāls sastāvs. Subjektīvā puse: pret darbību-tiešs vai netiešs nodoms, pret sekām-neuzmanība. Speciālais subjekts.

71.Patvarība.
Kādas darbības izdarīšana patvaļīgi, apejot normatīvajā aktā noteikto kārtību, ja šīs darbības tiesiskumu apstrīd valsts vai pašvaldības iestāde vai persona un ja šīs darbības rezultātā radīts būtisks kaitējums. 1.daļa-kriminālpārkāpums, 2.daļa- mazāk smags noziegums, 3.daļa- smags noziegums. Objekts- pārvaldes kārtība. Objektīvo pusi veido aktīvas darbības (piemēra, patvaļīga zemes gabala sagrābšana, ceļa aizšķērsošana, mantas vai citu vērtību, kuras persona uzskata par savām, patvaļīga izņemšana), ja tās izdarītas, apejot normatīvā aktā noteikto kārtību un, ja šo darbību rezultātā radīts būtisks kaitējums un šo darbību apstrīd valsts vai pašvaldību iestāde vai arī juridiska vai fiziska persona. Būtisks kaitējums- ne vien nodarīts ievērojams mantisks zaudējums, bet arī apdraudētas vēl citas ar likumu aizsargātas intereses un tiesības, vai ja šāds apdraudējums ir ievērojams. Subjektīvā puse- nodoms, pret darbībām- tiešs nodoms, pret sekām var būt arī netiešs nodoms. Subjekts- no 14 gadiem, kas nav valsts amatpersona.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −8,98 €
Комплект работ Nr. 1323761
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация