Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
9,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:975399
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.06.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1.KL spēks telpā. Principi, kas nosaka KL spēku telpā. KL spēks LR teritorijā un ārpus tās robežām. LR teritorijas jēdziens.
KL 2.pants nosaka-Persona, kas izdarījusi noziedzīgu nodarījumu Latvijas teritorijā, atbild saskaņā ar šo likumu.
Minētais pants nostiprina KL darbības teritoriālo principu-visas personas (LR pilsoņi, bezvalstnieki un ārvalstnieki, ja viņi nebauda deplomātisko imunitāti), kuras ir izdarījušas noz.nod. LR, saucamas pie KA pēc LR krimināllikumiem, kas ir spēkā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas vietā.
LR pilsoņi -saskaņā ar Pilsonības likumu .Ārvalstnieks-persona, kurai ir citas valsts pilsonība. Bezvalstnieks-persona, kurai nav nevienas valsts pilsonības (likums Par ārvalstnieku un bezvalstnieku ieceļošanas un uzturēšanās kārtību LR, Likums Par bezvalstnieka statusu LR).
LR teritorija- 1)sauszeme (zemes virsma valsts robežas ietvaros); 2)ūdens teritorija valsts robežas ietvaros (LR Valsts robežas likums); 3) piekrastes jeb teritoriālie ūdeņi 4)gaisa telpa virs Latvijas Republikas sauzemes un ūdens teritorijas; 5)zemes dzīles zem sauszemes un ūdens teritorijas valsts teritorijas ietvaros; 6)objekti, kas pielīdzināti LR teritorijai (gaisa kuģi, jūras un upju kuģi).
Teritoriālo principu pielieto visos gadījumos, kad noz.nod. tiek faktiski pabeigts vai pārtraukts LR teritorijā neatkarīgi no tā sastāva konstrukcijas (formāls, materiāls, ilgstošs, salikts, ar noziedzīgas darbības alternatīvu) vai noz.nod. realizēšanas veida (vienreizējs, turpināts, izdarīts līdzdalībā). Ja tiek izdarīts ilgstošs noz.nod., par tā izdarīšanas vietu uzskatāma teritorija, kur izdarīts noz.nod., ar kuru sākas ilgstoša kādu pienākumu nepildīšana. Nepabeigta noz.nod. izdarīšanas vieta ir saistīta ar territoriju, kur noz.nod. pārtraukts. Ja nod.izdarīts līdzdalībā, tā izdarīšanas vieta ir teritorija, kur pabeigta vai pārtraukta izdarītāja noz.darbība. Teritorialitātes princips attiecas uz noz.nod., kas izdarīti ārpus LR teritorijas, atrodoties uz LR reģistrēta gaisa vai cita kuģa, ja st.līgumos nav noteikts citāti (KL 3.pants).
Eksteritorialitātes princips (jeb diplomātiskās imunitātes pr.)-saskaņā ar KL 2.p.2.d.darbojas gadījumos, kad noz.nod. izdarījis ārvalsts diplomātiskais pārstāvis vai cita persona, kura saskaņā ar LR likumiem un LR saistošiem starpt.līgumiem nav pakļauta LR jurisdikcijai. Latvijā no 14.03.1992.spēkā 1961.g.Vīnes Konvencija par diplomātiskajām attiecibām un 1963.g.Vīnes konvencija par konsulārajām attiecībām. Diplomātiskā imunitāte ir 1)pārstāvn.vadītājam 2)dipl.aģentam 3)pārst.dipl.personāla darbiniekiem 4)kons.amatpersonām un kalpotājiem sakarā ar darbībām, kas veicamas izpildot kons.funkcijas 5)dipl.pārst.vadītāja un dipl.personāla ģimenes locekļiem, ja tie dzīvo kopā ar minētajām personām un nav LR pilsoņi 6) ārvalstu pārstāvji, parlamenta un valdību delegāciju locekļi un to ģimenes locekļi, kuri to pavada, ja viņi nav LR pilsoņi 7)ārvalstu dipl.pārst.vadītājs un dipl.pers.darbinieki, kuri tranzītā šķērso LR 8) pārst.administratīvi tehniskā pers.darbinieki un ģimesnes locekļi, ja nav LR pilsoņi un nedzīvo pastāvīgi LR attiecībā uz darbībām, ko veic izpildot tiešos pienākumus; 9) dipl.un kons.kurjeram dipl.pasta nogādāšanas laikā uz LR vai no LR,imunitāte izbeidzas ar nogādi adresātam 10) starptautisko valdību organizāciju un šo organizāciju ārvalstu pārst.amatpersonām atrašanās laikā LR saskaņā ar LR saistošiem st.nolīgumiem. Imunitāte stājas spēkā ierodoties valstī un ieņemot amatu. Beidzas-kad persona atstāj valsti, imunitāte saglabājas attiecībā uz darbībām, kas veiktas esot amatā.Kons.amatpers.nevar arestēt var turēt iepriekšējā apcietinājumā ar kompetentu iestāžu sprieduma pamata, ja izdarīts smags vai sevišķi smags noziegums-tīšs nodarījums, par kuru paredzēta brīvības atņemšana ilgāk par 10 gadiem, mūža ieslodzījums vai nāves sods. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,70 €
Комплект работ Nr. 1220519
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация