Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:851479
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.01.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kriminālatbildība – ir personai valsts vārdā uzlikts pienākums IZCIEST par izdarīto noziedzīgo nodarījumu sodu, kas saistās ar viņas personiskās brīvības, atsevišķu tiesību vai mantiska rakstura ierobežojumiem.
Kr.atb. pamats ir nostiprināts KL-ā. Tā iestājas, pastāvot šādiem nosacījumiem: 1) konstatēts nodarījums (darbība vai bezdarbība); 2) nodarījumam ir tāda kaitīguma pakāpe, kas raksturīga kriminālsodāmam nodarījumam; 3) persona ir vainīga nodarījumā ( vaina ir nodomu un neuzmanību apvienojošs jēdziens. Vainīgums darbībā vai bezdarbībā – persona, apzinoties nod.kaitīgumu, paredz un tieši vēlas vai apzināti pieļauj kaitējuma nodarīšanu ar KR.l.-u aizsargātām noteiktām interesēm (nodoms), vai arī pieļauj vieglprātību vai nevērību –небрежность, pret iespēju iestāties šādam kaitējumam (neuzmanība). Vaina raksturo persona iekšējās, psihiskās darbības saturu); 4) persona atbild tikai par KR.l.-ā paredzētu nodarījumu, kam ir visas noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmes.
Nodarījums ir personas konkrētas uzvedības akts, kas izpaužas viņas prettiesiskā darbībā vai bezdarbībā.
Kr.atb. pamats ir noz.nod. sastāvs. Tas ir Kr.l.-ā paredzēto visu objektīvo un subjektīvo pazīmju kopums, kas ir nepieciešams un reizē arī pietiekams, lai personas kādu darbību , vai bezdarbību varētu atzīt par noteikta veida noziedzīgu nodarījumu. N.n. elementi – objekts, obj. puse, subjekts, subj.puse.
N.n. sastāvu veidi. Kritēriji:1) pēc nod. kaitīguma smaguma: pamatsastāvs, s. ar nod. pastiprinošiem vai sevišķi pastiprinošiem apstākļiem; sastāvs ar nod. mīkstinošiem apst.
2)Nod. sastāvu var iedalīt: formālos, materiālos un nošķeltos sastāvos.(!!!!!!) Šāds sadalījums ir saistīts ar brīdi, kad konkrētais nodarījums noteikts par pabeigtu.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,70 €
Комплект работ Nr. 1140941
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация