Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:184191
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

5.1. Ārvalstu kriminoloģiskās institūcijas
Mērķtiecīgus kriminoloģiskos pētījumus, plašas informācijas datu analīzes, zināt­niskos apkopojumus un publikācijas veic ne tikai atsevišķi kriminologi, bet arī dažādas noziedzības izpētes iestādes. Pētniecības kolektīvi un zinātniskās struktūras krimino­loģijas jomā darbojas daudz produktīvāk, plašāk un intensīvāk nekā atsevišķi zinātnieki, lai cik arī tie būtu kvalificēti un profesionāli. Šādi kolektīvi sākumā veido­jās pasaules vadošajās juridiskajās mācību iestādēs un universitāšu fakultātēs.

5.1.1. Kriminoloģisko institūciju veidošanās pirmsākumi
Dažādu valstu kriminologu sadarbība sākās 19. gadsimta beigās. 1888. gadā tika izveidota Starptautiskā juristu kriminālistu asociācija, kuru vadīja Francs fon Lists (Vācija), Ādolfs Princs (Beļģija) un van Gamels (Nīderlande). Minētie juristi galvenokārt nodar­bojās ar kriminoloģisko problēmu starptautisko apzināšanu. Līdz Pirmajam pasaules karam asociācija organizēja 12 starptautiskus kongresus, kuri bija veltīti noziedzības iz­pētei, tās tendenču noteikšanai dažādās pasaules valstīs. Asociācija izveidoja arī daudz filiāļu un nodaļu Eiropas un Ziemeļamerikas valstīs.
Kriminoloģiskie pētījumi 20. gadsimta sākumā sevišķi plaši attīstījās Eiropā. Viens no pirmajiem kriminoloģijas institūtiem tika izveidots Grācā 1912. gadā. Austrija ie­ņē­ma vienu no vadošajām vietām kriminoloģisko pētījumu sfērā. 1923. gadā arī Vī­nē tika atvērts kriminoloģijas institūts. Kriminoloģiskie pētījumi šajos institūtos risi­nā­jās kopā ar kriminālistiskajiem. Šajos pētījumos primārā nozīme bija noziegumiem. 1927. gadā Vīnē tika nodibināta Kriminālās bioloģijas biedrība, kura apvienoja Vācijas, Aus­trijas un Šveices kriminologus. Savas darbības pirmajos gados šajā biedrībā galvenā uzmanība tika veltīta diskusijām par bioloģisko mantošanas koncepciju un tās ietekmi uz personības veidošanos. Indivīdu bioloģiskie elementi tika reducēti attiecībā uz kriminālsodāmu darbību. Vēlākajā laika posmā šajā biedrībā pētīja arī bioloģijas lomu nacionālsociālistiskās ideoloģijas veidošanā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация