Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:589533
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.10.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Diskursīvās prakses - ar kuru palīdzību teksti tiek veidoti un interpretēti - tiek uzskatīti par nozīmīgu sociālās prakses veidu, kas veicina sociālās pasaules veidošanu, ieskaitot sociālās identitātes un sociālās attiecības. Pētījums kritiskā diskursa analīzē ir apskatīts tādās jomās kā organizatoriskā analīze, pedagoģija, masu komunikācija un rasisms, nacionālisms un identitāte, masu komunikācija un ekonomika, tirgus prakses izplatīšana un masu komunikācija, demokrātija un politika.
Kritiskā diskursa analīzē tiek apgalvots, ka diskursīvās prakses veicina nevienlīdzīgu varas attiecību veidošanos un atkārtošanos starp sociālajām grupām, piemēram, starp sociālajām klasēm, sievietēm un vīriešiem, etniskajām minoritātēm utt.. Šīs sekas saprot kā ideoloģiskos efektus. Normans Ferklovs uzskatīja, ka diskursam ir svarīgs sociālās prakses veids, kas gan reproducē, gan maina zināšanas, identitātes un sociālās attiecības, ieskaitot varas attiecības, un tajā pašā laikā to veido arī cita sociālā prakse un struktūras. Tajā pašā laikā Ferklovs distancējas no strukturālisma un nonāk tuvāk poststrukturālisma pozīcijai, apgalvojot, ka diskursīvā prakse ne tikai reproducē jau esošo diskursīvo struktūru, bet arī izaicina struktūru, izmantojot vārdus, lai apzīmētu to, kas var atrasties ārpus struktūras.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация