Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:550063
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kuldīga atrodas Kurzemes vidienē pie Ventas, 155 km no Rīgas. Kuldīgā dzīvo 13335 iedzīvotāji. Apdzīvojuma blīvums Kuldīgā ir 1025,8 iedz/km². Kuldīgas platība ir 13 km². Kuldīga ir svarīgs autoceļu mezgls un Kuldīgas rajona centrs. Kuldīgu dēvē arī par Kurzemes “galvaspilsētu”. Tā atrodas arī visai tuvu Kurzemes kontūras smaguma centram. Jau kopš seniem laikiem Kuldīga bijusi ne tikai administratīvais, bet arī ievērojams kultūras un sabiedriskās dzīves centrs. Te dzimuši daudzi ievērojami cilvēki: gleznotājs Gvido Augusts, tēlniece Ilga Granta, hercogs Jēkabs, gleznotājs Valdis Kalnaroze, ķīmijas profesors Maksis Ulmanis.

Vēsture: Vēstures avotos tā pirmo reizi minēta 1242. Gadā, kad Livonijas ordenis pie Ventas sāka celt mūra pili. 14.gs. vidū Kuldīga pirmā ieguva pilsētas tiesības un 15.gs. Kļuva par Hanzas locekli. Kuldīga savu uzplaukumu piedzīvoja 16.gs. beigās un 17.gs. sākumā, kad tā bija viena no Kurzemes hercogistes galvaspilsētām. Pēc Ziemeļi kara un mēra epidēmijas 18.gs sākumā pilsēta panīka. 19.gs 2. pusē Kuldīgā sāka darboties rūpniecības uzņēmumi, taču pilsētas attīstību kavēja lielais atstatums no satiksmes maģistrālēm.
Kuldīga ir vienīgā pilsēta Latvijā, kur līdz mūsdienām saglabājusies 18. un 19.gs. vienlaidu koka apbūve. Savdabīgus vaibstus pilsētai piešķir arī mazā Alekšupīte, kas tek cieši gar tās krastos uzbūvētajiem namiem.
Kuldīga ir sena un interesanta pilsēta. Tā ir slavena un pazīstama ne tikai Latvijā, bet arī citās valstīs. Kuldīga parasti visiem saistās ar Ventas Rumbu, ar platāko ūdenskritumu Eiropā. Kuldīgā ir divas slimnīcas, zobārstniecības poliklīnika, universālveikals "Līva", hotelis "Kursa", "Latvijas Krājbanka", daudz dažādi veikali, kafejnīcas, tirgus.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1194877
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация