Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:965473
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.03.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Kultūra.
Tā ir zināšanu kopums, kas sastāv no paražām, vērtībām, normām un materiāliem un svarīgām lietām. Tā sastāv no visa, ko mēs dzīves laikā iemācamies- sākot no bērna gadiem līdz vecumam. Tā ietver idejas par to, kas ir reāls un kas nav, ko mums būtu jāēd un ko nē, jāvelk mugurā un ko ne, mūzika, ko klausāmies, spēles, ko spēlējam. Kultūra ietekmē mūsu dzīvi. Un lai arī pie kādas kultūras mēs piederētu – pastāv vienotas lietas, piemēram, simboli, ticība, vērtības.1
Materiālā un nemateriālā kultūra.
Kultūra tiek iedalīta divās galvenajās grupās- materiālā un nemateriālā kultūra. Materiālā kultūra iekļauj tādas lietas, ko cilvēks pats veidojis ar savām rokām un spēku, lai varētu to izmantot arī citi cilvēki. Tehnoloģija, māksla, apģērbs... Piemēram, frizētava – tā ir radīta, lai sniegtu pakalpojumus citiem specializēts cilvēks šajā jomā.
Bet nemateriālā kultūra ir tāda kultūra, kurā ietilpst visas pamatvērtības, kas ir pieņemtas un kalpo jau gadiem ilgi, piemēram, valoda, normas, attieksme.
Visgrūtāk cilvēkam ir saprast, kā kultūra skar mūsu domas un uzvedību. Tā ir izplatījusies, tā skar mūsu apziņu. Ja jautātu, cilvēks vienmēr teiktu, ka viņa rīcība, uzvedība ir visdabiskākā- tātad kulturālākā, jo viņa prāts to tā uztver.2
No kurienes kultūra nāk?

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация