Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:537574
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.12.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

3. Antisemītisms
A ir aizspriedumi vai diskriminējoša attieksme pret ebrejiem kā etnisku grupu. Tas ir viens no rasu šovinisma veidiem, pret ebrejiem vērsts nacionāls un reliģisks naids. A rašanās ir saistāma ar Senās Romas Impēriju, kad 70. gadā, pēc Jeruzalemes izpostīšanas ebreji bija spiesti doties trimdā. Antisemītisma sākotnējais rašanās iemesls bijaebreju atšķirīga ticība. Vēlāk jau pēc kristietības plašas izplatības sākumā Senajā Romā, bet vēlāk arī Eiropā, pasaulē, antisemītisms bija saistīts ar Bībelē aprakstītajiem notikumiem. Viduslaikos ebrejiem bija jādzīvo nošķirti no pārējās sabiedrības speciālos geto. Modernais A radās jau 20. gs., kad parādījās sazvērestības teorijas par ebreju varu, naudu, neierobežoto ietekmi. Visradikālākā antisemītisma izpausme bija Trešā Reiha realizētā politika pret ebrejiem, kuras apogejs bija holokausts.
5. Dreifusa prāva
bija antisemītisks politisks skandāls, kas norisinājās Francijā 1890. gados un 20. gs sākumā. Lieta izraisīja šķelšanos Francijas tālaika sabiedrībā un spēcīgi ietekmēja valsts iekšpolitiku.Šī lieta iesākās 1894. gadā, kad Francijas ģenerālštāba kapteinis Alfrēds Dreifuss tika apsūdzēts valsts nodevībā un spiegošanā Vācijas labā, bet vēlāk ieslodzīts Sātana salā (Île du Diable) pie Franču Gviānas krastiem. Alfrēds Dreifuss (1859-1935) bija jaunākais dēls turīgā ebreju ģimenē, kurai piederēja tekstilrūpnīca Elzasā pirms 1871. gada, kad šī province kļuva par Vācijas sastāvdaļu. Viņš bija jauns un daudzsološs Francijas armijas artilērijas virsnieks, kurš bija iepriekš apmācīts armijas ģenerālštābā. 1906. gadā tika pierādīts, ka liecības šajā lietā tika safabricētas, un Dreifuss tika atbrīvots.
6. 1PK (1914.28.jūl – 1918.11.nov)
- globāls bruņots konflikts starp Sabiedrotajiem Antantes vadībā ( 1907. gadā izveidota valstu savienība
starp Lielbritāniju, Franciju un Krieviju. ) vienā pusē un Centrālajām lielvalstīm (Vācijas impērija, Austroungārija, Osmaņu impērija un Bulgārijas cariste. ) Karš tika dēvēts arī par Lielo Karu,Nāciju karu un Karu, kas izbeigs visus karus. Neviens cits iepriekšējais konflikts nebija mobilizējis tik daudz karavīru, un neviena cita konflikta laikā nebija notikušas tik daudz cīņas karalaukā. …

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация