Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:876615
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.07.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

1. Veidi un saistība ar kvantitatīvajām satura analīzes metodēm

Vārds ‘teksts’ ir atvasināts no Latīņu darbības vārda texo, kas nozīmē – savīt, veidot kopā. Latīņu lietvārds textum nozīmē austu audumu, kā arī runu un rakstīšanu. Rakstīts vai runāts teksts ir kā austa drēbe - nozīmes konstruēšana no vārdiem.

Kopš 60tajiem gadiem ar tekstu apzīmē gan mūziku, gan nekustīgu attēlu, gan filmas papildus tā parastajai nozīmei – rakstu valodai un runai. Arguments šeit ir, ka visi tie ir izteiksmes līdzekļi semantiskām konstrukcijām, zīmju sistēmām, kuras var „izlasīt” lineārā laika secībā. Šīs konstrukcijas var aprakstīt un analizēt analoģiski verbālajiem tekstiem, balstoties uz koncepcijām un modeļiem, kas attīstīti tādās sfērās kā lingvistika, semiotika un literatūrzinātne. Tekstu analīze ir mediju studiju svarīga daļa. Pētot atsevišķus tekstus vai tekstu žanrus vai kā pētījumu daļu uztveres un mediju institūciju izpētē, galvenais jautājums ir par tekstu nozīmi un interpretāciju.

Tekstu analīze pēta galveno objektu – tekstu vai tekstu grupu. Šī analīze notiek iespējami dziļi un sistemātiski, lai atbildētu uz specifiskiem pētnieciskiem jautājumiem, kas noved pie divu tipu teksta analīzes veidiem – viens fokusējas uz atsevišķo, otrs – uz vispārīgo. Abi veidi ir cieši saistīti. Kā jau bija apskatīts lekcijā par kontentanalīzi, pētnieki pat nav vienojušies, vai kvalitatīvo KA pieskaitīt kvantitatīvajām metodēm vai kvalitatīvajām.
Lūk, dažas kvalitatīvās analīzes metodes.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация