Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:536730
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.02.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pareizi veidota izlase nav mazāk svarīgs pētniecisks solis kā, piemēram, labas anketas vai kodētāja instrukcijas izstrādāšana.

Informācijas vākšanas rezultāts ir atsevišķu datu un viedokļu krājums. Lai to varētu izmantot, jāveic informācijas apstrāde. Informācijas apstrādes procesa galvenais uzdevums ir no daudzām iespējamām darbībām izvēlēties vispiemērotāko. Svarīga informācijas izvērtēšanas joma ir kvantitatīvo un kvalitatīvo attiecību noteikšana starp iegūtajiem datiem. No šī secinājuma tiek izvēlētas attiecīgās pētījuma metodes.
Kvantitatīvās pētījumu metodes:
oriģināli cēlušās no dabas zinātnēm, lai pētītu dabas fenomenus. Kvantitatīvo pētījumu metožu piemēri, kas mūsdienās tiek bieži pielietoti sociālajās zinātnēs, ir pētījuma metodes, laboratorijas eksperimenti, formālās metodes (piemēram, ekonometrija) un skaitļu metodes kā matemātiskā modelēšana. Izplatītas arī socioloģiskās aptaujas, oficiālā statistika, strukturētie novērojumi, kontentanalīze.
Dalībnieka izpēte:
Viena no pierastākajam metodēm kvalitatīvo datu vākšanai, lai gan arī viena no prasīgākajām. Tā pieprasa, ka pētnieks kļūst par pētāmās kultūras vai konteksta dalībnieku. Literatūra par pētnieka pētījumu apraksta, kā iekļūt kontekstā, pētnieka kā dalībnieka lomā, lauka pierakstu izpēte un uzskaite, un lauka datu analīze. Dalībnieka izpēte bieži prasa mēnešus vai gadus intensīva darba, jo pētniekam jāpanāk, lai viņš tiktu uzņemts kā dabiska daļa no kultūras, lai būtu pārliecība, ka pētījums tiešām balstīsts uz dabisku fenomenu.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация