Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:866161
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.07.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Īve
“ Skaistā, zilgani pelēcīgā, garā mētelī. Pelēcinātu šallīti kā burzītu krokodilīti aplikusi ap kaklu. Melnā zābaciņā ieautā kāja dīdās, bet cimdotā roka nevilšus, tā kā garāmejot, pieskaras viduklim. Viņa māna pasauli, ka ir droša, pārliecināta par sevi skaistule un bla, bla, bla, gudriniece.” Šādu mēs Īvi redzam romāna beigās, romāna gaitā viņa sevi raksturo kā diezgan neglītu sievieti, kura ir nelaimīga. Viņai nekad dzīvē nav veicies, tāpēc viņa dodas strādāt uz Īriju. Īve dodas uz Īriju nezinot nevienu vārdu angliski. Tas patiesi ir drosmīgs solis. Protams, viņa vairākas reizes, valodas nezināšanas dēļ, nonākusi nepatīkamās situācijās. Īvei ir jau diezgan daudz gadu, tāpēc viņai ir grūtāk iedzīvoties nekā jauniem cilvēkiem.

Rute
Arī Rute ir latviete, kura strādā Īrijā. “Viņa patiešām ir skaista. Ar gaišiem matiem, atklātām, krāsainu dzīvi iepazīt drosmīgām acīm. Baby, viņa saka lepni. Saprotiet, es nevaru strādāt, ja man ir baby.” Romāna sākumā Rute ir klusa un noslēgta, viņa neko nestāsta par sevi, nedalās savās emocijās. Rute sāk parādīt savu raksturu un sāk pastāvēt par sevi tikai tad, kad abas ar Īvi aizbēg no farmas. Kad atklājas, ka Rute gaida bērniņu, viņa sāk par sevi vairāk rūpēties, bet patiesā Rute parādās tikai tad, kad Rutei piedzimst bērniņš. Rute ir laimīga, viņa atgriežas Latvijā.

Lipsts
“Lipsts ir liela auguma, platiem pleciem, garām kājām, āriski baltiem matiem, vēl arī zilām acīm, smuks pēc ambrozijas dzērienu trauku pārdevēja grieķu dieviem.”
Lipsts Irijā atrodas to pašu iemeslu dēl, kā pārējie. Šķiet, ka viņam viss ir vienalga. Viņam ir svarīgi kārtīgi paēst un kādreiz sievieti blakus gultā. Manuprāt, Lipsts ir cilvēks, kurš neprot mīlēt, cilvēks, kurš pat negrib mīlēt.
Bierns
“Bierns ir zems kā ozolītis zemzarītis, tumšiem matiem, kurus viņš nespēj saķemmēt, tie ir spuraini un nepaklausīgi. Viņam ir paplats deguns, šķietama naivuļa un it kā lāga zēna acis, bet kā ar lūpu zīmuli izzīmētas lūpas, ai, jūtīgas un sārtas… fu, ko muldu- plata baudītāja mute, vot tā!” Bierns ir nedaudz līdzīgs Lipstam, šķiet, ka arī viņam viss ir diezgan vienalga. Biernam Latvijā ir sieva un bērniņš. Viņš Īrijā guļ ar Ruti, viņai piedzima bērniņš. Bierns pat pārgāja strādāt uz farmu, kurā strādāja Īve un Rute. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,98 €
Комплект работ Nr. 1131156
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация