Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:232604
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.03.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Šī laboratorijas darba uzdevums bija noteikt teorētiskos spriegumus, eksperimentālos spriegumus stiepē un spiedē, ka arī noteikt izlieces (eksperimentalās un teoretiskās) gan kokam, gan tēraudam, un salīdzināt to vērtības (tās redzamas grafikos).
Tērauds un koks ir atšķirīgi materiāli pēc uzbūves un to īpašībām, tādēļ arī atšķiras gan normālspriegumi, gan izlieces pie uzdotajām slodzēm.
Eksperimentālie normālspriegumi (σ=ξ*E) kokam un tēraudam atšķiras, tāpēc ka atšķiras to elastības koeficenti(Junga modulis).Kokam tas ir 10000MPa un tēraudam E=210000 MPa. Koksnei stiprība ir mazāka nekā tēraudam). Koksne pie spiedes sabrūk no stiepes spriegumiem šķērsšķiedrām, jo koks ir anizotropa viela, kam īpašības atšķiras no virziena. Koka sijai iespējams, ka bija atzari, kas mazināja koka sijas izturību. Koksnes deformācija ir lielāka nekā terauda deformācija, tas notiek, tāpēc ka koksnei piemīt mazāka stiprība nekā tēraudam,jo kokam striprību dod šķiedras, kas vērstas sijas garenvirzienā, tas ne tik būtiski ietekmē koksnes stiprību spiedē.
Koksnes un tērauda teorētiskie rezultāti atšķiras sava starpā,tapēc ka koksnei un tēraudam ir dažādi šķērsgriezuma pretestības momenti ,kur b ir elementa šķeršgriezuma platums un h tas ir elementa šķeršgriezuma augstums( terauda sijai šķersgriezuma pretesības momentu ņem no sortimenta tabulas zinot, šķērsgriezuma gabarītizmērus). Arī teorētiski iespejamās izlieces vērtības koksnei un tēraudam atšķiras,tāpēc ka atšķiras materiālu elastības modulis. Arī elementu inerces momenti atšķiras, tādēļ pamatojama tik liela atšķirība starp koku un tēraudu (tērauda sijai ņem no sortimentu tabulas ,bet koksnes sijai ). …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация