Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:615188
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.03.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 14 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tad nāca 19. gadsimta vidus – pateicīgākais un labvēlīgākais laiks latviešu tautasdziesmu vākšanai. Izveidojās laba augsne mūzikas folkloristikas pētīšanai. Tas skaidrojams ar nacionālās pašapziņas pieaugumu, kas tolaik bija raksturīgs arī citām valsīm ap Baltijas jūru, kur arī koru dziedāšanas pasākumi atzīmējami ar to pašu laiku. Tad radās neierobežota iespēja komponēt. Daudzi latviešu mūziķi tolaik bija dedzīgi tautas garīgā mantojuma vācēji, veidoja apdares un harmonizēja dziesmas koriem un simfoniskajiem orķestrim. Protams, bija jūtama Krievijas mūzikas skolas ietekmne, jo sava daļa jauno mūziķu izglītojās Pēterburgas un Maskavas mācību iestādēs. Mūziku neizbēgami ietekmēji arī vācu kanoni. Radās pirmās kora dziesmas, simfoniskā un vokāli simfoniskā mūzika, arī Valsts himna. No šī laika mūzikas zelta fondā var ieskaitīt skaņdarbus, ko komponēja Jurjānu Andrejs, Jāzeps Vītols, Emīls Dārziņš, Alfrēds Kalniņš, Emilis Melngailis, brāļi Jāzeps un Jānis Mediņi.
Pirmie Dziesmu svētki notika 1864. gadā, kur tika dziedātas garīgās dziesmas un latviešu tautasdziesmas. Taču I Vispārējie Latvijas Dziesmu svētki notika 1873. gadā, kad svētkus rīkoja Rīgas Latviešu biedrība. Toreiz piedalījās 45 kori. Kopš tiem laikiem ir paturēts svētku organizācijas modelis – svētku gājiens cauri Rīgai un koru sadziedāšanās.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1338098
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация