Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:321622
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.12.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

ANNA RANCĀNE

Anna Rancāne ir dēvēta par mūsdienu Latgales labāko liriķi. Viņa ir dzimusi 1959.gada 12.jūnijā Ludzas rajona Miglinieku pagasta Liuzinīkos. “Bērnību pavadīju laukos toreizējā Ludzas rajonā, bet tagad jau Rēzeknes rajona Miglinieku pagastā. Klusā vietā, vientulīgi, skaisti, kopā ar dabu, ganīju govis. Uz ballēm nestaigāju, jo līdz sarīkojuma vietai bija jāiet 7 kilometri” – stāsta dzejniece. “Mācījos mazā lauku skoliņā - Liuzinīku pamatskolā, tajā bija tikai četras klases, katrā klasē pa seši bērni. Un pēc tam pārgāju uz slaveno Nautrēnu vidusskolu. Skaisto un slaveno. Skolas gados biju karotāja par taisnību. Mācījos tādā aktīvā klasē”.

A.Rancānes dzejoļu krājumi:
1. “Lūgšana mājai.” (1982.)
2. “Piektdiena.” (1986.)
3. “Advente.” (1991.)
4. “Aizlūgums.” (1997.).

SKAIDRĪTE KALDUPE

Skaidrīte Kaldupe dzimusi 1922.gada 24.februārī Mellužos amatnieka ģimenē. Beigusi E.Glika pamatskolu (193 un Alūksnes ģimnāziju (1942.), 1943-1944., 1946. g. studējusi Latvijas Lauksaimniecības akadēmijā.1951.gadā beigusi Latvijas Valsts universitātes Filoloģijas fakultāti. Raiņa Literārā muzeja zinātniskā līdzstrādniece (1945. - 1947). No 1951.līdz 1955.gadam latviešu valodas un literatūras skolotāja Jūrmalas 4.vidusskolā. Rakstnieku savienībā uzņemta 1960.gadā.


IEVA MELGALVE

Raiņa lugas "Spēlēju, dancoju", teksts I. Kalniņa oratorijai "Dzejnieks un nāra".
Kopš 1995. gada kopo materiālus saviem "Rakstiem" 12. sējumos.


Esmu dzimusi 1981. gada 13. janvārī. Dzimusi esmu Rīgā, un tur arī dzīvoju.
Lielākoties dzīvoju Vecmīlgrāvī un arī Kundziņsalā. Abas šīs vietas ir skaistas pilsētas nomales ar savu kolorītu, Daugavu un pietiekami daudz dzīvās dabas.
Esmu ārlaulības bērns, tēvs – fizikas zinātņu doktors. (tiek uzskatīts, ka man no viņa ir analītiskā domāšana iedzimusi). Mamma – prozaiķe un tulkotāja no angļu valodas. Mammai ir iznākušas grāmatas “Es biju ezis” un “Klejojumi rāmī”. Attiecīgi mana rakstīšana jau bērnībā šķita gluži dabiska un normāla. Vēl ir jāpiemin mans draugs Aleksandrs, kurš arī raksta. Un būs mūsu bērniņa tētis, kas gaidāms augustā. Viņš ir cilvēks, kura klātbūtne vien padara mani priecīgu un apmierinātu ar dzīvi. Visa ģimene mums ir rakstnieki, izņemot vecmāmiņu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация