Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:814424
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.10.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1. Padomju varas atjaunošana
Gandrīz visās valstīs, kur bija iegājis padomju karaspēks iedibinājās komunistu režīmi (bija arī tādi, kur bija karaspēks, bet komunisms neiesakņojās – Norvēģija un Austrija). PSRS autoritāte kara laikā pasaulē bija augusi, tādēļ Baltijas valstu jautājums īpaši netika apspriests un neviena Rietumu lielvalsts atklāti par Baltijas pašnoteikšanos tiesībām neiestājas.
44-45.g. laikā Latvijas teritoriju atkal ieņēma padomju karaspēks, atgriezās LPSR valdība un Kompartijas vadība. Jau 44.g. no Latvijas teritorijas atdalīja Abrenes apriņķa lielāko daļu un administratīvi iekļāva Krievijas sastāvā. Formāli to Krievijai atdeva pati LPSR valdība. Abreni pārdēvēja par Pitalovu. Arī Igaunija zaudēja teritorijas pie austrumu robežas (44.g.augusta dokumenti, 46.g.maija dokumenti – masveida kolektivizācija).
13.oktobrī padomju karaspēks ienāca Rīgā, nopietna kauja par to nebija. Vācu armijas grupa „Nord” tika ieslēpta Kurzemē un pārdēvēta par „Kurland” – apgāde notika pa jūru. Ieņemtajos apgabalos notika iesaukšana Sarkanajā armijā (ap 57 000). Karam beidzoties, Kurzemē kapitulēja ap 200 000 cilvēku. Latvija tika atbrīvota no nacistu okupācijas, bet atkārtoti nokļuva zem padomju režīma.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация