Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:323800
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.11.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

2.pasaules kara norises mērķis bija līdzīgs Brīvības cīņu mērķiem.PSRS vēl joprojām vēlējās Baltijas valstis paturēt sev kā guvumu no 1.pasaules kara,atgriežot bijušās impērijas zemes.Vācija vēlējās valdīt pār Eiropu un apspiest PSRS.Diemžēl Latvijas armija bija vāja,tāpēc cerības bija uz Sarkano armiju,taču drīz vien sekoja vilšanās-PSRS okupēja Latviju un ieviesa savas prasības,piemēram,uzspieda sovjetizācijas politiku,veica izsūtīšanu,darbojās NKVD. Izplatījās agresīvas lielvalsts vara.
Taču,kad vācu armija iebruka Latvijas teritorijā,latviešus atkal pārņēma cerība par savas valsts demokrātijas un brīvības pilnveidi.Tomēr Vācija rīkojās tāpat kā PSRS politiskais režīms-Latvijai tika solīts tās pašas prasības,bet paralēli tā tika okupēta ,un atkal tika ieviestas prasības:pretošanās kustību apkarošana, cenzūras,SS veidošana, propogandēšana.Vācijas okupācijas mērķis bija iznīcināt ebrejus,sludināt ģermānisko rasu varenību.Tomēr vācu okupācijas laikā nebija tik ļoti ierobežota mākslas izpausme kā PSRS.
Apbrīnojama ir abu lielvalstu diplomātiskā politika okupācijas jautājumā.Tās veiksmīgi,pārņemot varu Latvijas teritorijās,veica propogandu, apgāja valsts tiesības un no likuma viedokļa pareizi sastādīja līgumus,piemēram,PSRS aizsardzības līgums.Līdz ar to līdz pat mūsdienām nav veinprātības okupācijas jautājumā.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1234692
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация