Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:803191
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.02.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1. Tēma
Latvijas degvielas tirgus (transporta vajadzībām) attīstības tendences un izmaiņas pēc iestāšanās Eiropas Savienībā.
2. Pētījuma aktualitātes pamatojums
Degvielas tirgus tieši vai netieši ietekmē visas sabiedrības (privāto transporta līdzekļu īpašnieku un sabiedriskā transporta izmantotāju) dzīves līmeni un dārdzību kopumā. Degvielas degšanas rezultātā rodas vielas, kas ietekmē apkārtējo vidi un mūsu veselību.
Šobrīd Eiropas Savienības valstīs, tai skaitā arī Latvijā, tiek izmantoti sekojoši degvielas veidi: naftas produkti (benzīns un dīzeļdegviela), sašķidrinātā gāze (gāze), un salīdzinoši mazos apjomos arī biodegviela – no biomasas (organiskas izcelsmes resurss) iegūta biodīzeļdegviela un bioetanols, ko var izmantot iekšdedzes dzinējos .
Ir ES direktīvas, kas no vienas puses paredz ekoloģiski tīrāka kurināmā izmantošanu, no otras puses – iesaka pakāpenisku pāreju uz atjaunojamiem enerģijas avotiem.
Eiropas Savienības direktīvas 2003/30/EC "Par biodegvielu un citu atjaunojamo degvielu izmantošanas veicināšanu transportā" prasības, spēs būtiski uzlabot ekonomisko aktivitāti, enegrobilanci un citus rādītājus (tai skaitā fiskālos), kas galvenokārt tiks sasniegti vai pateicoties tieši lauku apvidu attīstībai.
Problēma:
Kā Latvijas degvielas tirgus reaģēs pēc iestāšanās Eiropas Savienībā? Kāds ir Latvijas potenciāls izpildīt ES direktīvu, ko tā izdevusi saistībā ar biodegvielu?
Mērķis:
Analizējot Centrālās statistikas pārvaldes datus, informāciju no Latvijas degvielas tirgotāju asociācijas un Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas, kā arī Ekonomikas ministrijas ”Ziņojumu par Latvijas tautsaimniecības attīstību”, noteikt degvielas tirgus attīstības tendences Latvijā. Izpētot Latvijas pašreizējo biodegvielas ražotāju darbību un tiem nepieciešamo resursu pieejamību, konstatēt šīs nozares potenciālu un iespējas.

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация