Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:748536
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.02.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Latvijas Lauku tūrisma asociācija „Lauku ceļotājs” 2005. gada 28. janvārī jau desmito gadu pēc kārtas rīkoja Latvijas Lauku tūrisma konferenci. Konferencē piedalījās ~350 dalībnieki: tūrisma uzņēmēji, dažādu ministriju, pašvaldību, tūrisma informācijas centru un mācību iestāžu pārstāvji un žurnālisti no Latvijas lielākajiem medijiem. Konferenci atbalstīja Tūrisma attīstības valsts aģentūra.

Konferenci atklāja LR Ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš, kas izteica gandarījumu par lauku tūrisma uzņēmēju paveikto, par viņu neizsīkstošo izdomu un spēju piesaistīt Latvijas laukiem ne tikai vietējos atpūtniekus, bet arī ārzemniekus, tādējādi pārvēršot viņu „lepnos” eiro Latvijas latos. Ministrs sveica trīs 2004. gada labākos lauku naktsmītņu saimniekus un apliecināja, ka viņu paveiktais darbs ir ne tikai patīkams un ienesīgs, bet arī vērtīgs un vajadzīgs visai valstij kopumā!

Lauku tūrisma attīstība Latvijā 2004. gadā – sasniegtie rezultāti un nākotnes plāni
Asnāte Ziemele, Latvijas Lauku tūrisma asociācijas „Lauku ceļotājs” prezidente
Lauku naktsmītņu skaits Latvijā palielinās. Saskaņā ar Asociācijas „Lauku ceļotājs” statistiku 2004. gada nogalē asociācijas datu bāzē bija reģistrētas 294 lauku naktsmītnes ar 4051 gultas vietām. Salīdzinot ar 2003. gadu, naktsmītņu skaits pieaudzis par 6%.
Visizplatītākais naktsmītnes veids Latvijas laukos ir brīvdienu māja (37%), kam seko viesu māja (29%) un lauku māja (21%). Pārējās naktsmītnes (kempingi, viesnīcas, pilis un muižas) kopā veido 13%.
Lauku tūrisma mītnes visbiežāk ir vienas ģimenes uzņēmumi. Asociācijas ikgadējās lauku naktsmītņu īpašnieku aptaujas rezultāti parāda, ka vidēji vienā lauku naktsmītnē (brīvdienu, lauku un viesu mājā) ir nodarbināti 3 cilvēki, no kuriem 2 ir īpašnieku ģimenes locekļi. Kopumā 2004. gadā Asociācijas datu bāzē reģistrētajās naktsmītnēs bija nodarbinātas ~872 personas.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,48 €
Комплект работ Nr. 1134494
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация