Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:690406
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.01.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1.1940.gadā Padomju Krievija okupēja Latvijas teritoriju, tā iznīcinot neatkarīgo valsti un iekļaujot to PSRS sastāvā. Tomēr 1940.gada notikumi ir cieši saistīti ar diviem iepriekšējā gadā noslēgtiem līgumiem.
1939.gada rudenī PSRS un Vācijas sūtņi tikās Maskavā, tika pārrunātas šo valstu savstarpējās attiecības, noslēgts neuzbrukšanas līgums. Dokumentam tika pievienots īpašs papildprotokols, kurā abi agresori sadalīja savas interešu sfēras. Arī Latvija bija starp sadalītajām valstīm, tā nonāca Padomju Krievijas ietekmē. PSRS apsolīja Vācijai, ka neliks nekādus šķēršļus baltvāciešu izceļošanai. Tika noslēgta vienošanās par baltvācu īpašumu sadali Baltijā. 1929.gada oktobrī- decembrī no Latvijas aizbrauca ap 50000 vāciešu. Latvijas valsts īpašumā nonāca vācu atstātie zemes īpašumi, uzņēmumi, nami, apmēram 91,6 miljonu latu vērtībā. Daļu no šīs vērtības vajadzēja atmaksāt Vācijas valdībai. Molotova- Ribentropa pakts ‘’draudzīgi’’ sadalīja visu A- Eiropu ietekmes sfērās starp Vāciju un PSRS, tas bija par pamatu abu agresoru tālākajai rīcībai.
Drīz pēc Molotova- Ribentropa pakta parakstīšanas PSRS piespieda Latviju, ļaut tās teritorijā izveidot Padomju militārās bāzes. latvija šo līgumu- Palīdzības paktu- parakstīja Maskavā 1939.gada 5.oktobrī.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация