Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:368712
 
Оценка:
Опубликованно: 11.08.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

20. gs sākumā Latvijai pavērās vairākas atšķirīgas politiskās attīstības iespējas. Latvija varēja attīstīties gan kā neatkarīga valsts, gan arī kā kādas lielas valsts sastāvdaļa.
Viena no iespējām bija kļūt par Padomju Krievijas sastāvdaļu. Uz šādu iespēju virzīja Krievijā izveidojusies boļševiku vara. 1918. gada decembrī Latvijā tika izveidota Latvijas padomju valdība, kura savu darbību turpināja līdz 1920. gadam, kad tika noslēgts miera līgums ar Krieviju. Arī daļai Latvijas iedzīvotāju šāda iespēja šķita pievilcīga, jo padomju valdība solīja neatkarīgas Latvijas padomju republikas nodibināšanu, turklāt tā ar latviešu karavīru palīdzību veiksmīgi cīnījās pret vāciešiem.
Vācieši Latvijas un Igaunijas teritorijā bija iecerējuši izveidot Baltijas hercogisti. Iespēja sākt šo plānu realizāciju radās pēc Brestļitovskas miera sarunu izjukšanas, kad vācieši okupēja Latvijas teritoriju. Lai gan arī Vācija solīja valstij iespēju attīstīties patstāvīgi, tomēr bija skaidrs, ka tās mērķis ir izveidot apgabalu, kas ietilptu Vācijas valstī. Drīz Padomju Krievija Vācijai Latvijas teritoriju atņēma un nākošā iespēja to pakļaut radās 1919. gada vasaras sākumā, kad Golca armija ieņēma Rīgu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация