Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:950806
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.04.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Medaļas otra puse
Gluži tāpat kā daudzas pašvaldību skolas, arī privātskolas saņem kritiku. Ir skaidrs arī tas, ka, ieguldot savus līdzekļus bērna izglītībā, vecāki sagaida izcilus rezultātus. Tomēr privātskolas negozējas tā saukto labāko skolu topu augšgalos, kur skolas kvalitāti parasti nosaka pēc eksāmenu un olimpiāžu rezultātiem.
Par privātskolām Latvijā pastāv dažādi stereotipi. Piemēram, ka tur mācās izlutinātas bagātu cilvēku atvases vai tie, kuri nesekmības un sliktas uzvedības dēļ nevar mācīties pašvaldības skolā. Šo stereotipu nereti pastiprina tas, ka pēc skandāla pašvaldības skolā "varmākam" parasti apstiprina mājmācību vai ievieto kādā privātskolā. Tādējādi rodas iespaids par privātskolu kā par sava veida koriģējošu un elitāru koloniju.
I.Kalniņa gan stāsta, ka šobrīd sabiedrības attieksme pret privātskolām ir uzlabojusies, tomēr arī apstiprina, ka privātskolās bieži vien nokļūst jaunieši ar uzvedības traucējumiem vai sliktām sekmēm. "Strādājot ar šo bērnu individuāli, ja viņš jūtas vajadzīgs un mīlēts, viņš agri vai vēlu kļūst veiksmīgs. Varbūt ne tik pakļāvīgs vai paklausīgs, bet veiksmīgs. Viņš iemācās atrast savu vietu, atrast un argumentēt savu viedokli un nevis ar dūri, bet ar vārdiem," uzsver asociācijas vadītāja un piebilst, ka privātskolas ir beiguši dažādi bērni, bet viņi ir mācīti nebūt vienaldzīgiem.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация