Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:540545
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.04.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Latvija atrodas A-Eiropas līdzenumā, pie Baltijas jūras. Pēc 2002.g. datiem Latvijas platība ir 64589 km2. Valsts robežojas ar Igauniju, Krieviju, Baltkrieviju un Lietuvu. Latvijas Republikas galvaspilsēta ir Rīga.
Latvija atrodas mērenā klimata joslā, un tur valda mērenās joslas jūras klimats. Latvija atrodas jaukto mežu zonā (ir priežu, egļu un bērzu meži). Ir māla atradnes (Kārniņi, Lode (Vidzemē), Jesperi), smilšu un grants atradnes (Kurzeme, Praviņas, Priežkalni), kūdras atradnes (Olga, Stružāni) un arī minerālūdeņi (Ķemeri, Jūrmala). Latvijā ir Vidzemes, Latgales, Alūksnes, Augšzemes, Rietumkursas, Austrumkursas un Ziemeļkursas, Idumejas un Sakalas augstienes. Augstākie kalni- Gaiziņkalns 311,5 m, Sirdskalns, Lielais Liepukalns. Platākais Latvijas ūdenskritums ir Ventas rumba 249 m. Garākās upes ir Gauja, Daugava, Ogre un Venta. Latvijā ir daudz ezeru: lielākie ezeri pēc platības Lubāns, Rāznas, Engures un Burtnieks, bet dziļākie Latvijas ezeri ir Drīdzis, Garais ezers. Tūristus pievelk gan skaistie dabas skati, ezeri, upes, kalni, gan arī Gaujas Nacionālais parks, kurā ir daudz tūristu iemīļoti apskates objekti (Gūtmaņa ala, Ķūķu iezis, Zvārtes iezis u.c.), Ķemeru nacionālais parks, Grīņu rezervāts, Papes ezers, Slīteres nacionālais parks, Teiču rezervāts.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация