Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:203712
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.05.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 20-й век (1900–1999 гг.)
2000–2010 гг.
Фрагмент работы

Ražošanas sašaurināšanās rezultātā 1992. gadā valstī sākās bezdarbs. 1993. gada beigās Latvijā reģistrēti 76.7 tūkstoši bezdarbnieku, t.i., 5.8% no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem. Latvijas tautsaimniecībā 1995. gadā turpinājās ekonomisko reformu īstenošana. Taču tautsaimniecības augšupeja, kuras iezīmes parādījās 1994. gadā, vēl nebija pastāvīga un stabila. Negatīvu ietekmi uz tās attīstību atstāja banku krīze un ieilgušais valsts budžeta kritiskais stāvoklis. Politiskās situācijas nenoteiktība pirms Saeimas vēlēšanām 1995. gada rudenī un ieilgušais valdības veidošanas process aizkavēja vairāku tautsaimniecībai svarīgu lēmumu pieņemšanu. 1997. gads daudzējādā ziņā bija veiksmīgs Latvijas tautsaimniecībai un ieies vēsturē kā saimnieciskās augšupejas sākums. Stabila nacionālā valūta, zema inflācija, sabalansēts valsts budžets, iekšzemes kopprodukta ievērojams pieaugums - tie ir galvenie sasniegumi, kas raksturo Latvijas tautsaimniecību pārskata gadā.
Latvijas stingrā monetārā un fiskālā politika, sekmīgās strukturālās reformas un tautsaimniecības pārkārtošana atbilstoši brīvā tirgus darbības principiem nodrošināja makroekonomisko stabilitāti, kā arī ļāva Latvijai veiksmīgāk pārvarēt satricinājumus, kurus 1998. gadā radīja pasaules finanšu sistēmas nestabilitāte un īpaši Krievijas krīze. 1998. gadam bija raksturīga strauja rūpniecības ražošanas izaugsme. Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu visvairāk fiziskā apjoma indekss palielinājās nozarēs, kuru produkcijas noiets nebija atkarīgs no Krievijas tirgus: pārējo nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošanā (par 30.7%), izdevējdarbībā, poligrāfijā un ierakstu reproducēšanā (par 28.3%), gumijas un plastmasas izstrādājumu ražošanā (par 21.8%), koksnes, koka un korķa izstrādājumu ražošanā (izņemot mēbeles; par 13.7%) un apģērbu ražošanā, kažokādu apstrādē un krāsošanā (par 13.0%). Kopumā šo periodu var raksturot kā Latvijas izsaimniekošanu, jo valsts uzņēmumu privatizācijas vai precīzāk „prihvatizācijas” rezultātā tika slēgti tādi uzņēmumi kā „VEF”, „Sarkanā Zvaigzne”, „Rīgas vagonbūves rūpnīca” u.c. Tika lielās platībās izcirsti meži, bet par to atjaunošanu neviens nesatraucas.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация