Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:281000
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.10.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ideoloģiskais spiediens
Lai panāktu lielāku atbalstu komunistiskajam režīmam, liela loma tika piešķirta ideoloģiskajam propagandas darbam. Visus padomju gadus neatslāba padomju propagandas un ideoloģijas spiediens. Radio un televīzijas ziņas parasti sākās ar informāciju par PSRS un Latvijas PSR Komunistiskās partijas un valdības vadītāju sēdēm, piecgadu plāna izpildes un sociālistiskās sacensības apskatiem, tad sekoja ziņas par sasniegumiem citās sociālistiskajās valstīs, tām parasti sekoja Rietumu notikumu apskats, uzsverot visu negatīvo – bezdarbu, rasismu, kā arī akcentējot Rietumu darbaļaužu cīņu par savām tiesībām un mieru.
Padomju ideoloģija pretendēja uz to, ka tā pauž “zinātnisko pasaules uzskatu” un norāda vienīgo pareizo ceļu uz komunismu, respektīvi, taisnīgas bezšķiru sabiedrības izveidošanu. Tā pretendēja uz vienīgo pareizo Kārļa Marksa ideju interpretāciju, kuru sauca par marksismu – ļeņinismu. Oficiālo ideoloģiju, uz kuru balstījās PSRS līdz pat savam sabrukumam, lielā mērā bija radījis Josifs Staļins, kurš gan nebija teorētiķis, bet kā teorētiskus postulātus kodificēja politisko praksi.
Partijas iestādes izveidoja totālu kontroli pār literatūru, mākslu un humanitārajām zinātnēm. Radošā brīvība tika maksimāli ierobežota un radīta visstingrākā cenzūra pār presi un literatūru. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация