Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:473437
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.04.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Valstī veiktās reformas un integrācija ES ir pozitīvi ietekmējušas ekonomisko attīstību. Latvijā ir vērojami augstākie izaugsmes tempi ES. Kopš 2000. gada IKP vidēji ik gadu ir palielinājies par 7,7%, 2004. gadā tas pieauga vēl straujāk – par 8,5%. Augstos izaugsmes tempus nodrošina stabilā iekšzemes pieprasījuma dinamika un eksporta pieaugums.
Strauja Latvijas ekonomiskā izaugsme turpinās arī 2005. gadā. IKP šā gada 9 mēnešos, salīdzinot ar attiecīgo 2004. gada periodu, pieauga par 10,1%. Īpaši strauja izaugsme bija vērojama 2005. gada 2. un 3. ceturksnī (abos ceturkšņos salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu pieaugums – par 11,4%). Tie ir straujākie pieaugumi ceturksnī, kādi Latvijā jebkad ir bijuši pēc neatkarības atgūšanas.
Ekonomiskā aktivitāte pieaug visās galvenajās tautsaimniecības nozarēs. Būtisks ir apstrādes rūpniecības ieguldījums izaugsmē. Laika periodā no 2001.-2004. gadam ražošanas apjomi apstrādes rūpniecībā ik gadu pieauga vidēji par 9%, kas krietni pārsniedza tautsaimniecības vidējos pieauguma tempus. Šajos gados vislielākais ieguldījums rūpniecības pieaugumā bija kokrūpniecībai, mašīnbūvei un metālizstrādājumu ražošanai. 2005. gada deviņos mēnešos, galvenokārt saistībā ar janvāra vētras negatīvo ietekmi uz lielāko eksporta nozari – koksnes un koka izstrādājumu ražošanu, apstrādes rūpniecības ražošanas apjomi pieauga nedaudz lēnākos tempos – par 5,4%. Ražošanas modernizācija un rekonstrukcija, arī ES fondu līdzekļu izmantošana vairos nozares produktivitāti un konkurētspēju, tāpēc ir sagaidāms, ka rūpniecība turpinās dinamiski attīstīties.
Lauksaimniecība 2004. gadā pieauga par 4,5%, 2005. gada deviņos mēnešos – par 4,3%. Strādājošo zemā produktivitāte un ārējā konkurence ir galvenie šķēršļi šīs nozares attīstībai. Lauksaimniecības attīstība būs atkarīga no lauksaimniecības ražotņu un produktu pielāgošanas ES standartiem un kvalitātes kritērijiem un no ārējā pieprasījuma. Latvijas iestāšanās ES nodrošina vienlīdzīgākas konkurences iespējas lauksaimniekiem ES iekšējā tirgū, savukārt ES fondu sniegtais atbalsts veicina lauksaimniecības modernizāciju un darbības diversifikāciju.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1122022
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация