Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:501392
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.08.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tiesu sistēmu Latvijā veido visas valstī pastāvošās Tiesas kopumā (Rajona tiesas, Apgabaltiesas, Augstākā tiesa, Satversme). Tiesu kopums uzskatāms ne vienkārši par mehānisku tiesu apkopojumu, bet par sistēmu, jo tiesas savā starpā ir saistītas gan ar organizatoriskām, gan funkcionālām saknēm.
Organizatoriskas saistības reglamentē likums par „Tiesu varu” (pieņemts 92. gada 15. decembrī; stājies spēkā – 93. gada 01. janvārī)., bet funkcionālo saistību reglamentē administratīvi procesuālie likumi.
Organizatorisko saistību izpratnē tiesas savā starpā ir saistītas kā tiesu sistēmas dažādu posmu institūcijām, ar tiesu posmu saprot vienveidīgu tiesu kopumu (tiesu posms - apgabaltiesas, tiesu posms – rajonu tiesas) tiesas, kas apvienotas vienā tiesu sistēmā ir apveltītas ar vienādām tiesībām un tām ir vienāda kompetence.
Funkcionālā saikne – katra tiesa izpilda vienas vai vairākas tiesas funkcijas (piemēram, pirmās instances tiesa – apelācijas, kasācijas instances, tiesu funkcijas).
Kasācija – pārsūdzība par likumiskiem pārkāpumiem.
Posms – tiesu sistēmas uzbūves jēdziens ar šo jēdzienu tiek noteikta konkrētās tiesas vieta tiesu sistēmā saistībā ar tās darbību noteiktā teritorijā.
Instance – tiesvedības jēdziens un ar šo jēdzienu tiek noteikts tiesvedības raksturs, tiesas darbības paveids izejot no dotajā instancē izskatāmo lietu izlemšanas mērķiem. (rajonu tiesa – pirmās instances tiesa, apelācijas instance – otrā instance).…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −11,98 €
Комплект работ Nr. 1208532
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация