Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:563463
 
Оценка:
Опубликованно: 11.10.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2011–2015 гг.
2016–2020 гг.
Фрагмент работы

Ēnu ekonomika veicina nevienlīdzīgu konkurenci, izkropļo tirgu un negatīvi ietekmē nodokļu iekasēšanu, kā arī tās dēļ pieejamie statistikas dati var sniegt politikas veidotājiem maldīgu priekšstatu par norisēm tautsaimniecībā. Ēnu ekonomikai pastāv dažādas metodes tās apjoma aprēķināšanai. Tās, protams, nevar uzskatīt par precīzām un metožu rezultātus savā starpā nevar salīdzināt, jo iznākumi būs aptuveni, bieži pat ļoti atšķirīgi, dažreiz pat pretēji. Latvijā šobrīd krīzes dēļ tiek veikta budžeta konsolidācija, bet, ja varētu mazināt ēnu ekonomiku, palielinātos nodokļu nomaksa un valsts rīcībā būtu pietiekami līdzekļu, nebūtu jādomā par drastiskiem izdevumu samazināšanas pasākumiem, kuri skar gan iedzīvotāju ienākumu līmeni, gan saņemto pakalpojumu līmeni.
Protams, domāju, ka mēs visi grēkojam, šajā ziņā, pieverot acis uz dažiem it kā sīkumiem (es, piemēram, maksāju skaidrā naudā savai frizierei, uzliekot visu atbildību viņai pašai, vai viņa nomaksās no šīs summas nodokli vai nē), un es apšaubu vai tik drīz tas mūsu valstī mainīsies, jo mūsu sabiedrība nav tam gatava. Bieži vien ēnu ekonomika tiek uztverta kā normāla, jo joprojām neuzticamies valsts varai un oficiālajām struktūrām, tāpat daudzi nesaprot, kur tiek tērēta nodokļu nauda, domā, ka to vienkārši tērē ministri kaut kādās mistikās lietās. Patiesībā, katrs eiro, kuru iemaksā valsts budžetā ir svarīgs, lai valsts varētu nodrošināt mums būtiskākās funkcijas.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация