Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:935509
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.07.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Latvijas tiesību sistēmas eiropeizācijas kontekstā pieminams darbs pie dažādu tiesību nozaru kodifikāciju izstrādes. Tā 1998. gada 14. oktobrī Saeima pieņēma jaunu Civilprocesa likumu, kas stājās spēkā 1999. gada 1. martā. Kā nākamā nozīmīgā kodifikācija 1998. gada 17. jūnijā tika pieņemts jauns Krimināllikums. Tika izstrādāti un pieņemti Latvijas tiesību sistēmā vēl agrāk nebijuši kodeksi – Komerclikums, kurā ir apkopotas uzņēmējdarbību regulējošās tiesību normas, kā arī Administratīvā procesa likums, kas regulē administratīvās attiecības un nosaka indivīda un valsts tiesisko attiecību veidošanas procesu un nodrošina adekvātu indivīda aizsardzības mehānismu pret valsti. Turpinot darbu pie jaunu kodeksu izstrādāšanas, 2001. gada 20. jūnijā Saeima pieņēma Darba likumu, kas stājās spēkā 2002. gada 1. jūnijā un aizstāja 1972. gada Darba likumu kodeksu. Savukārt 2005. gada 21. aprīlī Saeima pieņēma Kriminālprocesa likumu, kas stājās spēkā 2005. gada 1. oktobrī.
2003. gada 16. aprīlī Atēnās tika parakstīts pievienošanās ES līgums, 2003. gada 8. maijā tika pieņemti grozījumi Latvijas Republikas Satversmē, kas paredzēja tautas nobalsošanu par Latvijas dalību Eiropas Savienībā, un 2003. gada 20. septembrī notika tautas nobalsošana, kurā 66,97% balsoja "par". Latvija 2004. gada 1. maijā kļuva par ES dalībvalsti. Visā šajā procesā aktualizējās jautājumi par tādām konstitucionālām vērtībām kā neatkarība, demokrātija, suverēnā vara, kādi ir ES pamatlīgumu nosacījumi, kādu risinājumu rod Latvija.
Laiks pēc 1995. gada iezīmēja Latvijas tiesiskās sistēmas un vispirms jau likumdevēja pārorientēšanos uz Eiropas Savienības tiesību sistēmu. Posmā pēc 2000. gada joprojām turpinās tiesiskās sistēmas un tiesību izpratnes eiropeizācijas process, kad Eiropas tiesību principi tiek ieviesti tiesu praksē un tiesību piemērošanā vispār. Tātad Latvijas tiesību sistēma atrodas nepārtrauktā transformācijas un attīstības procesā. Latvijai iestājoties ES, zināma transformācija notika gan ar neatkarības, gan demokrātijas, gan suverenitātes jēdzienu, tas ir neizbēgams priekšnosacījums, izvēloties šādu ceļu.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −10,98 €
Комплект работ Nr. 1392612
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация