Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
Особые предложения 2 Открыть
Latvijas vēsture - kari
Размер файла:
13 KB
Идентификатор:

430457

 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.07.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Hercoga Jēkaba kolonijas
Sekojot Rietumeiropas valstu paraugam, arī Kurzemes un Zemgales hercogs Jēkabs Ketlers tiecās iegūt kolonijas, kas nestu Kurzemei gan peļņu, gan slavu. Koloniju zemes zelta dzīslas un sudraba raktuves varēja ievērojami sekmēt valdnieka varas pieaugumu.
Aizjūras teritorijas likās labākais līdzeklis merkantilu mērķu īstenošanai – pakļautajām zemēm bija jākļūst par lētu koloniālpreču ieguves avotu. Jēkabs gribēja vest uz Kurzemi ar saviem kuģiem un no savām kolonijām garšvielas, kafiju, indigo un citas preces, ko līdzšim pirka no holandiešu tirgotājiem.
1651. gadā hercogs no vietējiem cilšu valdniekiem nopirka nelielo Andreja salu Gambijas upes grīvā Rietumāfrikā un 1653. gadā no angļiem – Tobago Sali pie Dienvidamerikas krastiem. Uz jaunajiem īpašumiem devās kolonisti – zemnieki un amatnieki, kuri mēģināja iedzīvoties neparastajos apstākļos. Viņi uzcēla Tobago salā cietoksni, ko nosauca par Jēkaba fortu, un pilsētu Jēkabpili.
Tomēr Kurzemes kolonoālismam drīz pienāca gals – attālums līdz kolonijām izrādījās par lielu un spēki par vājiem, lai aizstāvētu savus īpašumus pret uzbrucējiem. Jau 17. gs 60 gados salas nonāca holandiešu un angļu kontrolē.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация