Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:678886
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.12.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kad ĶMI sasniedz palielināta svara kritisko robežu – 30, parasti to dēvē par vispārēju ķermeņa aptaukošanos. Ja sākumā cilvēks sev šķiet smagnējs, tad, svaram vēl palielinoties, rodas vielmaiņas traucējumi, papildu slodze mugurkaulam un kāju locītavām. Ja svars neatgriezeniski palielinās, nekavējoties vajadzētu doties pie ārsta, jo būtiska loma ir tieši aptaukošanās sākuma formas savlaicīgai atklāšanai un paša slimnieka pareizai izpratnei par aptaukošanās izraisīto seku smagumu. Kas tad notiek tālāk?
Ja aptaukošanās ir 20 kg, uz visa ķermeņa ir izveidojies plašs taukaudu tīkls. Jebkura piepūle prasa daudz enerģijas, kas rada nogurumu, hronisku nespēku, aizdusu, paaugstinās asinsspiediens, bieži sāp galva. Veidojas pastāvīga sirds un asinsvadu, īpaši - vēnu pārslodze, attīstās mugurkaula un kāju locītavu iekaisumi.
Ja aptaukošanās ir 30 kg, sākas gremošanas, barības vielu uzsūkšanās un šūnu iekšējo procesu traucējumi. Vairums apēstās barības (arī tad, ja ēd ļoti maz) tiek patērēts taukaudu uzturēšanai un to veidošanas procesam. Organisms aiztur šķidrumu, ir apgrūtināta sirdsdarbība, paaugstinās asinsspiediens, attīstās cukura diabēts, nieru slimības, aknu slimības, pastiprinās aizdusa, pazeminās imunitāte, ir pastāvīga noguruma sajūta, depresija, ko rada atkarība no medikamentiem, kuri nesniedz nekādu ārstniecisku efektu.
Ja ir 40 kg un vairāk. Pilnīga tauku uzvara pār ķermeni un apziņu. Nopietni visa organisma funkciju traucējumi, ko izraisa šūnu iekšējo procesu bojājumi. Sirds un aknu tauku distrofija. Nespēja saglabāt fizisko aktivitāti, neapmierinātība ar sevi un savu ārējo izskatu, slikts miegs, depresija. Organisms strauji noveco fiziski un garīgi, bieži mirstības gadījumi.Vielmaiņas traucējumi. Bieži saistīti ar samazinātu audu jūtību pret insulīnu, palielinās insulīna daudzums organismā, insulīns nespēj nodrošināt savu pamatfunkciju organismā - glikozes ievadīšanu šūnās, palielinās cukura līmenis asinīs, izraisot cukura diabētu, attīstās hiperholesterinēmija - paaugstināts holesterība līmenis asinīs, kas veicina aterosklerozes attīstību, attīstās podagra - urīnskābes radīto sāļu izgulsnēšanās audos.
Sirds un asinsvadu sistēmas slimības. Paaugstināts risks saslimt ar sirds koronālo slimību, hipertensiju - paaugstināta asinsspiediena slimību u.c.
Gremošanas orgānu slimības. Visbiežāk veidojas aknu un žultsceļu bojājumi, žultsakmeņu slimības, zarnu muskulatūras tonusa vājums, aizcietējumi.
Elpošanas traucējumi. Plaši tauku nogulsnējumi traucē normāli darboties elpošanas sistēmai, tādējādi samazinot plaušās ieplūstošā gaisa apjomu un radot skābekļa trūkumu. Tas izraisa miegainību, galvassāpes un atmiņas traucējumus. Tukliem cilvēkiem miegā mēdz būt elpas aizture, krākšana un apnoja.
Kustību un balsta aparāta traucējumi. Var rasties pārmaiņas kaulu sistēmā, laika gaitā - reimatiskas locītavu sāpes un artrozes, īpaši ceļgalu un gūžu locītavās.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация