Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:478488
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.11.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

7. Uzdevums
Cilvēks nevar nevienam piederēt, būt apspiests vai diskriminēts. Jābūt vienotiem likumiem un standartiem – tā tika paskaidrota “Cilvēka un pilsoņa tiešibu deklerācija”. Cilvēkiem ir jābūt tiesībām uz īpašumiem, brīvību. Viesiem ir vieni un tie paši likumi, un tā priekša visi ir vienlīdzīgi, par savu rīcību ir jātabild gan turīgajiem, gan trūcīgajiem. Visus soda un godā vienādi.
8. Uzdevums
Gleznā attēlota Nacionālā sapulce bumbotavā. Viņš ir centies attēlot sapulces dalībnieku pacilājumu par notiekošo. Un vēl nebijušu vienotību, nepievēršot uzmanību tam, ka karalis bija pavēlējis slēgt sēžu zāli, un Nacionālajai sapulcei bija jārīkos sapulces citā vietā. Visi ir milzīgā sajūsma un ir priecīgi, centrā stāv cilvēks, kurs izsaka revolūcijas idejas. Pārējie lielā sajūsmā pat noņem cepures. Izskatās, ka viņus pilnībā apmierina izklāstītā ideja.
9. Uzdevums
Sievietes nevēlējās vairs būt diskriminētas, viņas vēlējās iestāties par savām tiesībām. Šis pārmaiņu laiks bija ideāls, lai arī sievietrs beidzot iedrošinātos izteikt neapmierinātību par pakļāvību vīriešiem un nevienlīdzību starp dzimumiem. Glezna parāda, ka arī sievietes ar ieročiem rokās devās pie valdienieka, arī sievietes bija niknuma pārņemtas. Viņu mērķis bija būt tiesīgām uz lēmumu pieņemšanu, īpašumu, būt tikapt svarīgām un dzīvot pilntiesīgi. Strādāt, neprasot kādam atļauju vai baidoties no tā, ka kāds nosodīs. Viņas vēlējās, lai sievietes sāk ievērot un novērtēt tā pat kā vīriešus

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация