Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:482907
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.03.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  IEVADS    3
2.  UZTURVĒRTĪBA    5
2.1.  LIELLOPU GAĻAS UN SUBPRODUKTU UZTURVĒRTĪBA (100G PRODUKTA)    5
2.2.  TAUKU IZMANTOJAMĪBA    6
3.  PREČZINISKAIS RAKSTUROJUMS    7
3.1.  LIELLOPU GAĻAS IEDALĪJUMS PĒC DZĪVNIEKA VECUMA    7
3.2.  LIELLOPU GAĻAS LIEMEŅA SASTĀVDAĻU IEDALĪJUMS    7
4.  APSTRĀDE UN GATAVOŠANA    9
4.1.  LIELLOPU GAĻAS IEDALĪJUMS PĒC APSTRĀDES VEIDIEM UN GATAVOŠANAS    9
5.  IZEJVIELU PIRMAPSTRĀDE    10
5.1.  GAĻAS PIRMAPSTRĀDE IETVER    10
5.2.  ATKARĪBĀ NO SAGATAVOJAMĀ ĒDIENA VEIDA    10
  SILTAPSTRĀDE UN GATAVOŠANA    11
6.  ĒDIENU GATAVOŠANAS TEHNOLOĢIJA    13
6.1.  VĀRĪTA LIELLOPA MĒLE    13
6.2.  GULAŠS    14
7.  ĒDIENU PASNIEGŠANAS RAKSTUROJUMS    15
7.1.  PASNIEGŠANAS TEMPERATŪRA    15
7.2.  MĒRCES, PIEDEVAS    15
7.3.  TRAUKI    15
7.4.  UZGLABĀŠANAS TEMPERATŪRA, REALIZĀCIJAS LAIKS    15
7.5.  KVALITĀTES RĀDĪTĀJI    15
8.  KOPSAVILKUMS    16
9.  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    17
Фрагмент работы

7.4. Uzglabāšanas temperatūra, realizācijas laiks:
Liellopu gaļas auksto ēdienu uzglabāšanas temperatūra ir +40C, vēlams realizēt 2-3 stundu laikā;
Karsto ēdienu uzglabāšanas temperatūrai jābūt virs +650C,jārealizē 2-3 stundu laikā, bet ja temperatūra gaļas iekšienē nav bijusi augstāka par +740C, tad gaļas ēdiens jārealizē 30 minūšu laikā.

7.5. Kvalitātes rādītāji:
Pareizi izceptai gaļai jābūt mīkstai, sulīgai ar brūnu garoziņu ( ja nav panēta), ar patīkamu smaržu un garšu;
Gatavai gaļai ir pelēcīgi brūngana sula, kas izdalās, iedurot gaļā ar adatu;
Vārītai gaļai jābūt pelēcīgā krāsā. [9.]

8. KOPSAVILKUMS
Gaļas ēdieni ir vieni no cilvēka ēdienkartes svarīgākajiem ēdieniem, jo ar gaļu mēs saņemam tādas olbaltumvielas un neaizstājamās aminoskābes kādu citos produktos ir maz;
Ar gaļu tiek uzņemti daudz B grupas vitamīnu, taukvielas, minerālvielas, ekstraktvielas u.c.;
Liellopu gaļas liemenī ir lielākā procentuālā muskuļaudu daļa salīdzinot ar citiem , un tieši muskuļaudi ir vērtīgākā gaļas sastāvdaļa;
Liellopu gaļā ir salīdzinoši augsta tauku izmantojamība organismā;
Gaļas ēdieniem ir visdažādākās garšas īpašības;
Gaļu var kombinēt ar ļoti daudziem citiem pārtikas produktiem;
Gaļas gatavošanas, pārvadāšanas un uzglabāšanas nosacījumi ir rūpīgi jāievēro, jo tajā ātri vairojas mikroorganismi.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация