Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:630451
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.04.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Polimerizācijas reakciju rezultātā rodas lielmolekulāras vielas, kuras sauc par polimēriem. Polimēru molekulas sauc par makromolekulām. Vielas, kuru molekulas polimerizējas, sauc par monomēriem. Monomēra molekulu skaitu, kuras savstarpēji savienojušās polimerizācijas procesā, sauc par polimerizācijas pakāpi un apzīmē ar n. Atomu grupas, kas makromolekulā daudzkārt atkārtojas, sauc par elementārposmiem. Polimerizācijas pakāpe visām dotā polimēra makromolekulām nav vienāda.
Polietilēns un polipropilēns ir polimēru veidi. Oglekļa atomi tajos sakārtoti garās virknēs, tāpēc tie pieder pie lineāriem polimēriem. Propilēna polimerizācijas procesā var izveidoties polimēra makromolekulas ar 2 veidu struktūrām – stereoneregulāra un stereoregulāra struktūra.
Iegūšana: Polietilēnu rūpniecībā ieguva, izmantojot augstu spiedienu un paaugstinātu temp., tagad trietilalumīnija (CH3–CH2)3Al un titāna (IV) hlorīda TiCl4 klātbūtnē polietilēnu rūpniecībā var iegūt arī parastajā spiedienā un temp. Uzlabojas arī tā kvalitāte, jo šajos apstākļos veidojas polimērs, kura molekulās ir mazāk atzarojumu. Lineārās polimēru molekulas, kurām ir mazāk atzarojumu, blīvāk piekļaujas cita pie citas, un līdz ar to polimērs kļūst izturīgāks.
Fizikālās īp.: Polietilēns ir vieglāks par ūdeni. Tas ir elastīgs, plānā slānī – bezkrāsains un caurspīdīgs. Tam piemīt termoplastiskms – spēja sakarsētā stāvoklī mainīt formu un pēc tam atdziestot to saglabāt.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1126989
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация