Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:417059
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.06.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Lielākā daļa britu – aptuveni 50 miljoni no 60 miljoniem – dzīvo Anglijā. Te atrodas valsts galvaspilsēta Londona, kura ir un paliek gan politisko, gan ekonomisko lēmumu pieņemšanas vieta. Apgabals uz leju no Londonas tiek saukts par dienvidiem, bet augšpus – ziemeļiem. Dienvidnieki ir turīgāki par ziemeļniekiem, pārāki sociālā statusa un izglītības ziņā vai vismaz sevi uzskata par tādiem.
Četras piektdaļas iedzīvotāju dzīvo cits pie cita pilsētās. Tomēr privātmājas, bieži tās ir rindu mājas, ir populārākas nekā dzīvokļi. Un katram anglim nepieciešams dārziņš, kaut tā būtu tikai pāris metru plata sprauga starp kaimiņmāju mūriem. Māja viņu apziņā ir sakrāla vieta. Ielaušanās mājā tiek uztverta kā ielaušanās privātajā dzīvē un tikai pēc tam kā zādzība vai kāds cits nodarījums.
Futbols, tāpat kā konkurence biznesā, liek angļiem aizmirst viņu izslavēto pieklājību, atturību un savaldību. Protams, tradīcijas tiek rūpīgi glabātas un koptas, bet dažbrīd šķiet, ka tradīcijas vairāk domātas, lai tās izrādītu tūristiem, nevis dzīvotu saskaņā ar tām. Angļiem nepatīk, ka viņus ierobežo noteiktā sistēmā. Tam par apliecinājumu kalpo fakts, ka valstī nav konstitūcijas, bet tiek izmantotas precedenta tiesības. Angļi ir pragmatiķi, kas arvien meklē izdevīgāko risinājumu. Sabiedrība dzīvo pēc sava konkrētā brīža izjūtas un interesēm, un rezultāts nebūt nav slikts.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация