Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:648947
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.01.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

FAKTU ATŠĶIRĪBAS
Kaupo nav specializētu un atsevišķu vēstures avotu tikai un vienīgi par viņa dzīvi, viss, kas palicis, slēpjas hronikās. Kaupo tajās ir pieminēts un viņa darbības var izšķirt, protams, viņš nav centrālā persona, tikai figurāla, tomēr svarīga, ja jau bija vērts pieminēt viņa esamību un daļu dzīves gaitu.
Atskaņu hronikā Kaupo atspoguļots personīgāk, parādīta vairāk viņa emocionālā puse- sajūtas, piemēram, sakarā ar savdabīgo pieķeršanos Meinhardam. Toties Indriķa hronikā vienkārši viņu parāda kā vadoni, kas padzīts no savas paša pils, bet iekšējos iemeslus nemaz neatklājot. Mēs noprotam, ka viņš palīdzējis nosargāt Rīgu, bet tas pasniegts kā virspusējs fakts. Iespējams, tas izskaidrojas ar to, ka pati Atskaņu hronika dēvēta vairāk par t.s. rīmju hroniku un tās valoda vienkārši ir poētiskāka, gluži tādēļ parādās vairāk empātijas.
Salīdzinājumā ar Indriķa hroniku, Atskaņu hronikā Kaupo pieminēts daudz retāk, pietam, bieži pieļautas arī neprecizitātes gadskaitļos un notikumos kā tādos. Turpretim, Indriķa hronikās vēstījums sniedz bagātīgāku faktu izklāstu, kas arī ir vieglāk uztverams, jo rakstīts saistītā tekstā.
Vispārīgi domājot, atšķirības varētu slēpties faktā, ka autori ir dažādu kārtu cilvēki. Indriķa hronikas autors ir garīdznieks, tāpēc visu skata kā mācīju ideoloģija neizceļot lietas, kas tai šķiet bezjēdzīgas, kas neietekmē draudzi. Bet Atskaņu hronikas autors bija ordeņa brālis, rakstot reizē no reālās puses, kuru apvieno ar savu izpratni par lietu kārtību pasaulē.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация