Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:731918
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.10.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Izpildvaras galvenā institūcija ir valdība, respektīvi, Ministru kabinets (tas sastāv no Ministru prezidenta, Ministru prezidenta biedriem, nozaru un valsts ministriem) un Ministru padome. To apstiprina un kontrolē Saeima. Valdībai jānodrošina, lai Saeimā pieņemtie likumi darbotos, t.i., jārealizē izpildvara. Arī valsts prezidents pieder pie izpildvaras, bet darbojas galvenokārt pārstāvot Latvijas intereses ārvalstīs. Komitejas ir Ministru kabineta iekšējas darba institūcijas. Nav izslēgts, ka viens ministrs darbojas vairākās komitejās. Komitejas apvieno vairākus ministrus, tās izveidotas, lai saskaņotu darbības plānus starp dažādām ministrijām. Atsaucoties uz Dišlera “Ievads valststiesību zinātnē”- Ministru kabinets var tikt uzskatīts par ievērojamāko parlamenta komiteju. Latvijā (atšķirībā no virknes citu valstu) nav noteikts vai ministriem jābūt (vai analoģiski- nav jābūt) Saeimas deputātiem.
Būtībā Ministru kabinets ir ietekmīgākie politiskie lēmēji un politiskā procesa virzītāji, kā arī augstākais izpildvaras orgāns. “Ministru kabinets apspriež vai izlemj visas lietas, kuras ietilpst tā kompetencē saskaņā ar Republikas Satversmi un attiecīgiem likumiem” (Ministru kabineta iekārtas likums 12. pants). Runājot par ministru kabineta funkcijām, jāpiemin tā likumu ierosināšanas tiesības, jo lielākā daļa no saeimā izskatītajiem likumiem nāk tieši no šejienes.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1234514
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация