Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:515762
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.04.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Luga ir iestudēta 2001. gadā Latvijas Dailes teātrī. “Tobāgo!” ir traģikomiska dziesmu spēle divās daļās. Lugas režisors ir Valdis Liepiņš, kurš ir dzimis 1966.gadā, mācījies Siguldas 1.vidusskolā un aktiera izglītību ieguvis Latvijas Valsts Konservatorijā. Lugas autore ir Māra Zālīte. Māras Zālītes pūrā ir ļoti daudz plaši pazīstamas izrādes, kā, piemēram, “Kaupēn, mans mīļais!”, “Indriķa Hronika”, “Sfinksa” u.c. Lugas komponists ir Uldis Marhilēvičs, “Tobāgo!” bija viņa debija teātrī.
“Tobāgo!” ir luga par 1653. – 1660. gadu posmu Latvijas vēsturē, kad Kurzemes un Zemgales hercogiste ir sasniegusi augstu ekonomisko un kultūras līmeni, un nosaka gaisotni visā Eiropā. Hercogs Jēkabs gribēja iegūt ne tikai visu Eiropu, bet arī visu pasauli, tādēļ 80 ģimenes tiek nosūtītas pāri Atlantijas okeānam uz Tobāgo. Tas ir stāsts par lieliem un maziem sapņiem, kas diemžēl mēdz arī nepiepildīties, bet bez kuriem nevar dzīvot. Par cerībām un vilšanos, par mīlestību un nāvi un visbeidzot par kādu ārkārtīgi nozīmīgu lappusi Latvijas vēsturē. Lugas darbības vietas ir Ventspils un tās apkārtne, Jelgava, Ivangoroda, kā arī pati Tobāgo.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация